Wie zijn wij

Scouting Gaanderen, kortweg SCOGA, is de Gaanderense scoutinggroep voor mensen uit Gaanderen en omgeving.
Wij zijn één van de vier scoutinggroepen binnen de gemeente Doetinchem.
Als groep maken wij deel uit van de regio ”Scouting Achterhoek” waarbinnen onze collega-groepen vallen in het gebied tussen Wehl, Doesburg en Ulft.

Scouting is voor kinderen, jongeren en volwassenen in bijna alle leeftijden, onderverdeeld in verschillende speltakken. Binnen Scoga kennen wij de volgende speltakken: welpen, scouts, explorers en roverscouts. Iedere speltak draait zijn eigen opkomst met passende activiteiten. Scoga draait geheel op vrijwilligers, zij zetten zich in als lijdingx en/of bestuurslid.

Al vanaf 7 jaar is er bij Scouting heel veel te doen. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Uitdagend

Het programma is bij scouting erg afwisselend. Knutselen of een bezoekje brengen aan een boerderij met de welpen. De scouts koken in hun eigen keuken en bouwen hun eigen kampvuur en wat is er nou leuker dan als explorer met je vrienden uitdagende dingen als een dropping te doen?

Samenwerken

Niet alleen gezelligheid, ook contacten leggen en dingen bijleren, spelen een grote rol bij Scouting Gaanderen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zowel sociaal als cognitief vele dingen bijleren, een mooi meegenomen kans dus. Scouting is voor hem en haar een leuke hobby en vrijetijdsbesteding met activiteiten, sport en spel.

Ontwikkelen

Toe aan een rustig weekend zonder je ouders? Scouting is een actieve en uitdagende vereniging voor kinderen in bijna alle leeftijden! Wil je zelf activiteiten organiseren, maar heb je geen twintig kinderen thuis? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Creatief

Is school voor jou niet uitdagend genoeg of wil je iedere week je social media vrienden ontmoeten? Bij Scouting Gaanderen kun je 4 weken gratis komen kijken of scouting ook iets voor jou is. Hierna beslissen kind, ouder en leiding of het kind lid kan en wil worden.

Ontdek wat we jou als jeugdlid of lijdingx kunnen bieden!

Samen op een actieve en uitdagende manier plezier hebben en tegelijkertijd leren samen te werken! Lijkt je dit leuk? Dan willen wij jou graag leren kennen! Kom eens een keertje meedoen en kijk gerust rond op de website of onze facebookpagina.

Op dit ogenblik hebben we de volgende speltakken:

Welpen

Dit zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 10 jaar. Ze spelen in de jungle. Hier gebeuren allerlei verschillende dingen. Het programma-aanbod is dan ook erg afwisselend. Knutselen, koken, spelen, speurtochten, bosspelen. Zaterdag van: 10.00 tot 12.00 uur

Scouts

Scouts zijn jongens en sinds januari 2009 ook meisjes van 11 t / m 14 jaar. Voor de scouts geldt eigenlijk dat ze alles in de groep gooien. Hun spel, maar ook hun ervaringen. Wat is er nou leuker om met een stel leeftijdgenoten dingen te doen als je eigen speelfilm maken, vuurtje stoken, speurtochten doen, pionieren en primitief koken? Vrijdag van: 19.00 tot 21.00 uur

Explorers

Dit zijn jongens en meiden van ca. 15 t/m 17 jaar. Zij zijn op deze leeftijd klaar voor het echte werk. Denk hierbij aan primitief kamperen, trektochten maken... Samen een feestje bouwen, leeftijdsgenoten van andere scoutingverenigingen ontmoeten, gezellig bijpraten, tot 's avonds laat bij een kampvuurtje zitten. Zelf je programma verzinnen. De explorers geven in samenspraak met hun begeleiders zoveel mogelijk zelf richting aan hun activiteiten. Donderdag van: 19.00 tot 21.00 uur

Roverscouts

De roverscouts zijn de oudste groep van Scoga. De roverscouts is een 18+ groep op vrijdagavond van 20:00 tot 00:00 uur.

Leden

Scouting Gaanderen heeft gemiddeld zo’n 50 tot 60 betalende leden in de leeftijd van 7 t/m 20 jaar
Onze leden komen onder andere uit: Gaanderen, Terborg, Etten en Varsseveld

Bij onze groep is iedereen welkom. Scouting Gaanderen hanteert een (gratis) proefperiode van ca. 4 weken.
Hierna beslissen kind, ouder en leiding of het kind lid kan en wil worden.
Na de proefperiode is het kind tot wederopzegging lid.

Wie maken scouting Gaanderen mogelijk?
Scouting Gaanderen werkt uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers. Dit zijn gemotiveerde mannen en vrouwen van diverse pluimage en verschillend in leeftijd,
Op dit ogenblik is er een leidingteam van 14 personen. De verschillende besturen hebben een gemiddelde bezetting van 5 personen.
Verder maken wij veel gebruik van de hulp van welwillende ouders.

Organisatorische opbouw
Scouting Gaanderen kent een stichtingsbestuur, een groepsbestuur en een groepsraad. Wij werken volgens de structuren en het huishoudelijke reglement van Scouting Nederland. Scouting Gaanderen kent ook haar eigen huishoudelijk reglement.

Waar kunt u ons vinden?
Clubgebouw “De Sjorring”
Hamminkstraat 21
7011 HC Gaanderen

Contact
redactiescoganl

Verhuur
Ook huren van ons gebouw is mogelijk. Bekijk alle informatie of neem contact op via verhuurscoganl waarop we u sneller kunnen helpen.

back top