Wie zijn wij

Scouting Gaanderen, kortweg SCOGA, is de Gaanderense scoutinggroep voor mensen uit Gaanderen en omgeving.
Wij zijn één van de vijf scoutinggroepen binnen de gemeente Doetinchem.
Als groep maken wij deel uit van de regio ”Oude Graafland” waarbinnen onze collega-groepen vallen in het gebied tussen Wehl, Doesburg en Ulft.

Scouting is voor kinderen, jongeren en volwassenen in bijna alle leeftijden, onderverdeeld in verschillende speltakken. Binnen Scoga kennen wij de volgende speltakken: welpen, scouts, explorers en roverscouts. Iedere speltak draait zijn eigen opkomst met passende activiteiten. Scoga draait geheel op vrijwilligers, zij zetten zich in als lijdingx en/of bestuurslid.

Al vanaf 7 jaar is er bij Scouting heel veel te doen. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Uitdagend

Het programma is bij scouting erg afwisselend. Knutselen of een bezoekje brengen aan een boerderij met de welpen. De scouts koken in hun eigen keuken en bouwen hun eigen kampvuur en wat is er nou leuker dan als explorer met je vrienden uitdagende dingen als een dropping te doen?

Samenwerken

Niet alleen gezelligheid, ook contacten leggen en dingen bijleren, spelen een grote rol bij Scouting Gaanderen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zowel sociaal als cognitief vele dingen bijleren, een mooi meegenomen kans dus. Scouting is voor hem en haar een leuke hobby en vrijetijdsbesteding met activiteiten, sport en spel.

Ontwikkelen

Toe aan een rustig weekend zonder je ouders? Scouting is een actieve en uitdagende vereniging voor kinderen in bijna alle leeftijden! Wil je zelf activiteiten organiseren, maar heb je geen twintig kinderen thuis? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Creatief

Is school voor jou niet uitdagend genoeg of wil je iedere week je social media vrienden ontmoeten? Bij Scouting Gaanderen kun je 4 weken gratis komen kijken of scouting ook iets voor jou is. Hierna beslissen kind, ouder en leiding of het kind lid kan en wil worden.

Ontdek wat we jou als jeugdlid of lijdingx kunnen bieden!

Samen op een actieve en uitdagende manier plezier hebben en tegelijkertijd leren samen te werken! Lijkt je dit leuk? Dan willen wij jou graag leren kennen! Kom eens een keertje meedoen en kijk gerust rond op de website of onze facebookpagina.

Op dit ogenblik hebben we de volgende speltakken:

Leden

Scouting Gaanderen heeft gemiddeld zo’n 50 tot 60 betalende leden in de leeftijd van 7 t/m 20 jaar
Onze leden komen onder andere uit: Gaanderen, Terborg, Etten en Varsseveld

Bij onze groep is iedereen welkom, ongeacht ras, afkomst of overtuiging.
Scouting Gaanderen hanteert een (gratis) proefperiode van ca. 4 weken.
Hierna beslissen kind, ouder en leiding of het kind lid kan en wil worden.
Na de proefperiode is het kind tot wederopzegging lid.

Wie maken scouting Gaanderen mogelijk?
Scouting Gaanderen werkt uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers. Dit zijn gemotiveerde mannen en vrouwen van diverse pluimage en verschillend in leeftijd,
Op dit ogenblik is er een leidingteam van 14 personen. De verschillende besturen hebben een gemiddelde bezetting van 5 personen.
Verder maken wij veel gebruik van de hulp van welwillende ouders.

Organisatorische opbouw
Scouting Gaanderen kent een stichtingsbestuur, een groepsbestuur en een groepsraad. Wij werken volgens de structuren en het huishoudelijke reglement van Scouting Nederland. Scouting Gaanderen kent ook haar eigen huishoudelijk reglement.

Waar kunt u ons vinden?
Clubgebouw “De Sjorring”
Hamminkstraat 21
7011 HC Gaanderen

Contact
redactiescoganl

Voor verhuur van ons gebouw verzoeken wij u bij "verhuur" te kijken onder het menu "gebouw". Daar vindt u meer betreffende informatie en het emailadres verhuurscoganl waarop we u sneller kunnen helpen.

back top