Vuur maken

zonder hulp van lijdingx

Afgelopen zaterdag was het koud, heel erg koud. Voor een scout is dat natuurlijk geen enkel probleem, het geeft alleen maar mooie kansen voor een leuke opkomst. Bij een opkomst waarbij het koud is, heeft de lijdingx natuurlijk maar een keus. Het hout werd droog gelegd en de lucifers lagen klaar. We gaan vuur maken.

Dit keer gingen we geen soep koken zoals de vorige keer, of broodjes bakken. Dit keer gingen we een uitdaging toevoegen en moest er een touwtje doorgebrand worden, de lijdingx zou zo min mogelijk helpen. De welpen moeten ook nog eens zelf het hout hakken en zelf de piramide bouwen. Uitdagingen genoeg om het vuur aan te krijgen. Het ging ook niet helemaal soepel. Een ongelukje hier en daar, piramides die instortte en hout dat maar niet wilde branden. Het was voor beiden groepjes erg moeilijk maar de welpen zette goed door. Ruim binnen de tijd werden beiden touwtjes doorgebrand en dus hebben beiden groepen het vuur aangekregen.

Beiden groepen welpen hebben de warmte gevonden en dus waren wij als lijdingx erg tevreden. De welpen vonden het een leuke opkomst en willen veel vaker vuur maken. De lijdingx hebben ook al een heel goed idee voor de volgende vuuropkomst en wij hebben er al zin in.

DSC5230.JPG
DSC5231.JPG
DSC5233.JPG
DSC5237.JPG
DSC5239.JPG
DSC5240.JPG
DSC5243.JPG
DSC5248.JPG
DSC5249.JPG
DSC5250.JPG
DSC5251.JPG
DSC5253.JPG
DSC5254.JPG
DSC5257.JPG

back top