De stam

De Stam+ zijn oude leden en vrijwilligers van Scoga. Enkele voorbeelden van activiteiten die de Stam veel uitvoerd zijn: Houthakken, grotere bouwprojecten, vuur maken en organisaties voor de jongere kinderen zoals hikes of (jacht)droppings.

De Stamavond is op de laatste vrijdag van de maand begint om 21:00 uur.

Wat doen de stam+?

Paintballen

 Om het jaar af te sluiten had Thijs het geniale idee om met zijn allen als Rowans het jaar af te sluiten met Paintball. Ook hebben we Patrick, Michiel en Harm erbij gesprokkeld om ze eens flink op ons te laten afreageren.

Jachtdropping Extreem

 Na vorige week zelf gejaagd te hebben op scouts tijdens een jachtdropping werd het hoog tijd voor ons als rowans om eens zelf opgejaagd te worden. Scouting de Veste in Hasselt organiseerde een greppeltocht waar wij al een tijdje erg naar hebben uitgekeken. Deze greppeltocht houdt in dat je in groepjes een route moet lopen die beschreven met behulp van o.a. kompas aanwijzingen. Onderweg mag je niet gezien worden door de jagers. Bij elke auto, brommer of fietser duik je dus weg in de dichtsbijzijnde greppel. Een pittige opgave bij een gevoelstemperatuur van -20!

Kratvolleybal

 Nu het er op Roland Garros heftig aan toe gaat en ook het EK gestart is wordt het tijd voor het enige echte stoere spel met ballen in de achterhoek. Het eerste potje kratvolleybal van 2012 was op 8 juni dan ook een feit.

iScout 2011 foto's (update)

Zo onze eerste iScout zit erop. De voorbereiding was erg 'last minute', mede dankzij de late aanlevering van de adsl aansluiting, maar verder verliep alles prima.

Jotihunt 2010 weer voorbij

Het weekend van 16/17 oktober was het weer zover, de jotihunt. Voor wie het nog niet weet, de jotihunt is een grote vossenjacht door heel Gelderland die 30 uur duurt en op het internet (www.jotihunt.net) krijg je hints waar de vossen zich bevinden.

Pleinenfeest Gaanderen geslaagd

Zo het pleinenfeest zit er weer op. We hebben erg geluk gehad met het weer want het was schitterend. Net zoals onze 'stand', die stond er gewoon geweldig bij.

Verslag en foto's groepskamp Groenlo

Zo het groepskamp zit er weer op. We hebben het allemaal geweldig gehad. Mooi weer, gezellige kinderen en leiding (hopen we), veel activiteiten, eten, strijd, opdrachten, zwemmen en nog veel meer.

Houthakkersweekend

In het weekend van 26, 27 en 28 februari hielden wij het houthakkersweekend. Dit was een kamp voor alle speltakken. We kunnen dit kamp als geslaagd beschouwen ondanks het natte, winterse weer. De kinderen leerden met bijlen omgaan, hoe je moet hakken, waar je op moet letten en wat juist niet mag. 

Nieuwe kampvuurplaats

Op vrijdag 25 september is het zover, er is een vuurkorf geplaast zodat hierin kampvuur gestookt kan worden. De vuurkorf is door de stam goed gemonteerd en zorgt in de toekomst voor veilig vuur stoken. Vuur maken blijft altijd leuk, en daarom gaat ook scouting Gaanderen mee met de tijd en de veiligheidsregels.

back top