Sprookjeskamp welpen

De welpen zijn het weekend van 27, 28 en 29 mei op kamp geweest. Tijdens het klaarmaken van de luchtbedden kwam de postbode bij ons op bezoek met een pakketje. 

In het pakketje gericht aan de welpen van Scouting Gaanderen zat een olielamp met een briefje 'bevrijd mij'. Wat heeft dat te betekenen?

Zouden we over de lamp moeten wrijven zoals we weleens in verhalen gehoord hebben? Ja! We hoorden geluid in de kleine zaal en bij het openen van de deur kwam er heel veel rook de zaal in en zagen we een schim verdwijnen.

#geest #sprookjes #welpenkamp #sneeuwwitje #stofwolk #lamp #sprookjesland #scouting #mist #rook

Een video die is geplaatst door Scouting Gaanderen (@scoutinggaanderen) op

Wie zat er ook opgesloten in de lamp? Sneeuwwitje! Na 5/6 jaar was sneeuwwitje eindelijk uit de lamp. Maar nu zaten wij in sprookjesland en sneeuwwitje was haar zeven dwergen kwijt.

Na een route van dwergjes kwamen we uit bij een open plek waar de zeven dwergen zeker geweest zijn. Na het bellen van sneeuwwitje had ze de dwergen blijkbaar al gevonden bij ons gebouw.

Toen we terug waren hebben we nog op het veld gespeeld en bij het kampvuur gezeten.

Zaterdagochtend hebben de welpen uitgeslapen en zelf ontbeten met snoep en chips. Na het echte ontbijt ontdekten we dat Hans en Grietje snoep en andere lekkernijen voor ons hadden meegenomen. We hebben daarom snoephuisjes gemaakt van ontbijtkoek en bolle biggen en frikandelbroodjes. Deze zijn voor de lunch met de bevers, de snoephuisjes zijn voor vanavond als toetje.

#snoephuisjes #versieren met #hansengrietje en de #welpen #hans #grietje #sprookjes #welpenkamp #scouting

Een video die is geplaatst door Scouting Gaanderen (@scoutinggaanderen) op

Met de bevers hebben we wat spelletjes gedaan met tegen verwachting in bijzonder mooi weer. Zelfs de zonnebrandcreme moest er nog aan te pas komen.

Na het spelen een rustmomentje met de film Frozen. Daarna gaan we eten in sprookjesland.

back top