De scouts

Scouts zijn jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar. Voor de scouts geldt eigenlijk dat ze alles in de groep gooien. Hun spel, maar ook hun ervaringen. Wat is er nou leuker om met een stel leeftijdgenoten dingen te doen als je eigen speelfilm maken, vuurtje stoken, speurtochten doen, pionieren en primitief koken?

Vrijdag van: 19.00 tot 21.00 uur.

Wat doen de scouts?

Jachtdropping door de scouts

Twee scouts, Lieke en Bradley, besloten vrijdag 3 maart zelf een jachtdropping te organiseren. Al snel hadden ze het voor elkaar dat ze genoeg jagers hadden geregeld. Hoe meer jagers hoe beter. Deze jagers zijn de scoutsLijdingx en gelukkig ook nog heel wat roverscouts.

Masterchef scouts

Het is vrijdag 24 april, iets over 7 uur en de lijdingx hebben verteld dat we Masterchef scouts gaan doen. Er zijn 3 boxen klaar gezet met verschillende gerechten. De patrouilleleiders moesten strookjes trekken voor welke box ze kregen.

Pepernoten bakken met de scouts

Het is vrijdagavond 7 uur stipt, als de eerste scout naar binnen glipt. De leiding zat te denken, wat ze de scouts zouden schenken. Ze hadden een heel leuk concept, voor een geheim recept. De scouts gingen niet plakken, knutselen of hout hakken maar pepernoten bakken!

Katapult schieten

Om nog maar eens de knoop kunsten van de scouts te testen, gingen we dit keer een katapult maken. We mochten zelf een manier bedenken hoe we dit gingen doen, als de bal maar zo ver mogelijk wegkomt. Gretig werden de palen gepakt en de constructies in elkaar gezet.

De patrouille van Jeroen besloot om voor een simpel ontwerp te gaan, zodat zij snel konden schieten. Het werd een driepoot met de fietsband er tussen. De patrouille van Mike en Bram besloten voor een lastiger ontwerp te gaan. Mike besloot om een soort van kruisboog te maken en Bram een…

Denk verder op Lsw

Na een geweldige prestatie en daarmee de derde plek op de regionale scoutingwedstrijden, mocht dit kunstje herhaald worden op de landelijke scouting wedstrijden. Paul, Lieke, Collin, Remco en Mike deden onder de naam denk verder mee aan de lsw. Vol goede moed treden ze al om half acht aan bij het scouting gebouw zodat we om acht uur konden vertrekken richting Baarn.

Na aankomst viel het ons gelijk op dat de lsw erg massaal is, 650 scouts zijn bij elkaar gekomen om de beste van Nederland te worden. De eerste dag stond in teken van het kampopbouw, maar…

RSW 2016 Scoutopia

Afgelopen weekend hebben alle scouts van Scouting Gaanderen meegedaan aan de RSW Oude Graafland (Regionale Scouts Wedstrijden). In drie patrouilles hebben onze scouts geprobeerd de beste groep van de regio te worden.

Voorbereiding rsw

Op 15, 16 en 17 april is er weer een rsw. Hier strijden 60 scouts voor de hoge plaatsen door de technieken die bij de scouting horen goed uit te voeren, hierbij moet je denken aan koken, pionieren en route technieken. Ook is er een thema waar de rsw omheen draait. Dit jaar is dat de toekomstboom, die je in leven houdt door een goed milieu.

Voor de rsw kunnen de patrouilles ook voorbereiden. De patrouilles hebben bijvoorbeeld een thuisopdracht gekregen, ontwerp een uitvinding of verbetering voor het milieu. Je kan decoratie maken voor je terrein waar je tent staat of je kan kleding ontwerpen op het thema. 

En als het zover is, wordt alles beoordeeld door de jury, zij lopen de terreinen langs en geven de punten voor de decoratie en themakleding. Zo kan de voorbereiding je al een voorsprong geven op de rsw.

Op de RSW 2015

Op de RSW doen we met zijn allen mee.
In het weekend van 17, 18 en 19 april hebben de scouts weer met drie patrouilles meegedaan aan de Regionale Scouts Wedstrijden. Na een scoutingjaar met veel aansturing op de samenwerking en de technieken werd dit op de proef gesteld tegen 10 andere patrouilles uit de regio Oude Graafland.

Hike dropping Doetinchem

 De scouts hebben vrijdagavond 6 maart een hike gelopen in Doetinchem. De route liep van het station naar de watertoren.

Popcornmachines maken

 Vrijdagavond 21 maart, tijd voor de opkomst. Helaas twee van het leidingteam konden deze avond niet, dus hebben we een Explorerleiding ter hulp gevraagd. Om eens wat anders te doen hebben we we met onze Scouts popcornmachines gemaakt van frisdrankblikjes.

Hamburgers maken

Het is bijna zeven uur en er kan weer een scouting opkomst beginnen.

Voor vanavond heeft de leiding een kookprogramma bedacht, per patrouille wordt er gekookt.
Rick heeft alle ingrediënten een paar dagen geleden gehaald zodat alle kinderen direct aan de slag kunnen. De leiding heeft bedacht dat er hamburgers gemaakt gaan worden. Niet te gecompliceerd maar wel lekker.

Scoutskamp 29 november

29 november 2013 was het dan eindelijk weer zo ver, na tijden zonder eigen kamp, hadden de Scouts een eigen weekendkamp.

Vrijdag de 29e begonnen we om 19:00u met 18 Scouts met het opzetten van 4 patrouilletenten. Dit ging sneller dan dat de leiding had verwacht, dus daarna even een klein spelletje gedaan. Ondertussen was Mike ook op het kamp aangekomen; hij had eerst nog kaartjes voor een wedstrijd van de Graafschap.

40ste op de LSW

 Onze scouts: Esmy, Chris, Gijs, Siebe, Tassilo en Silke, hebben op de RSW een plaatsje op de LSW weten te bemachtigen.

Levend tafelvoetbal

 Vrijdag 17 mei hebben de scouts een levend tafelvoetbalspel gepionierd. Er stonden al wat palen in de grond als frame en vervolgens konden er pionierpalen aan vast gepionierd worden. (Op de foto's wordt duidelijk hoe dit in elkaar zit).

RSW 2013

 In het weekend van 12, 13 en 14 april 2013 hebben onze Scouts mee gedaan aan de Regionale Scouts Wedstrijden (RSW) in Wehl.

RSW 2012

20, 21 en 22 april hebben de scouts weer meegedaan aan de Regionale scoutswedstrijden. De RSW stond in het thema van Mario. 

Suikerklontsteden bouwen

 De scouts hebben 2 december suikerklontsteden gebouwd. Door suikerklonten te stapelen kunnen gebouwen, bruggen en allerlei andere creaties gemaakt worden.

Luciferdomino

 De scouts hebben 7 oktober een luciferdomino gemaakt. Onder het motto van een lopend vuurtje werden lucifers tegen elkaar in een rijtje gezet in de hoop dat deze uiteindelijk elkaar aanstaken en een domino zouden worden.

Bruggen pionieren

 Vrijdag 2 september hebben de scouts bruggen gepionierd. Een hangbrugversie en een brug gebaseerd op banden. Hieronder de foto's van het resultaat.

Op de lsw

 De scouts zijn uitgebreid te volgen op lswlive.scoutingwedstrijden.nl en er verschijnen ook regelmatig foto's waar zij op staan. Daarom hier een kort overzicht.

Levend tafelvoetbal pionieren

 De scouts hebben ter opfriscursus, mede voor de lsw, gepionierd. Zij wisten alleen niet dat het een levend tafelvoetbalspel zou worden. 

Tijd om weer het water op te gaan

 Vrijdagavond 21 mei was het zo'n mooi weer dat we naar de beek zijn gegaan en vlotten gepionierd hebben. De meeste scouts waren het knopen nog niet verleerd en zo ontstonden er al snel twee vlotten.

RSW 2011

De damespatrouille is afgelopen weekend op de RSW in wehl geëindigd op de derde plaats! Hierdoor hebben zij een plaats bemachtigd voor de LSW in Baarn 11, 12 en 13 juni. De andere scouts zijn geëindigd op de twaalfde en vijftiende plaats. 

Hoge Veluwe

 Zaterdag 27 november zijn we met de Esta's en de Scouts naar de Hoge Veluwe geweest. Ondanks de kou hebben we het deze dag erg naar onze zin gehad! Met de auto vertrokken we om 10.00 naar Hoenderloo, gelegen op de hoge veluwe. Hier aangekomen liepen we richting de bekende "witte fietsen" en zijn we onze tocht begonnen.

Jotihunt 2010 weer voorbij

Het weekend van 16/17 oktober was het weer zover, de jotihunt. Voor wie het nog niet weet, de jotihunt is een grote vossenjacht door heel Gelderland die 30 uur duurt en op het internet (www.jotihunt.net) krijg je hints waar de vossen zich bevinden.

Pleinenfeest Gaanderen geslaagd

Zo het pleinenfeest zit er weer op. We hebben erg geluk gehad met het weer want het was schitterend. Net zoals onze 'stand', die stond er gewoon geweldig bij.

Airbornemars 2010

 De kinderen hebben weer meegelopen met de airbornemars! Het was weer een super leuke en gezellige dag! Door alle gezellige liedjes die we hebben gezongen en de leuke begeleiders was deze dag helemaal compleet!

Verslag en foto's groepskamp Groenlo

Zo het groepskamp zit er weer op. We hebben het allemaal geweldig gehad. Mooi weer, gezellige kinderen en leiding (hopen we), veel activiteiten, eten, strijd, opdrachten, zwemmen en nog veel meer.

Ardennenkamp 2010 dag5

Een nieuwe ochtend breekt aan, gesnurk en gerochel klinkt vanuit de leidingtent en rust overheerst deze morgen.
Het opstarten gaat toch wel erg langzaam vandaag en iedereen voelt de 12,5 kilometer van de dag ervoor nog. Heel voorzichtig zoeken de eersten van de leiding de sanitaire ruimte op waar complete rust overheerst, alle kids liggen nog in hun slaapzak te ronken.

Ardennenkamp 2010 dag4

Zonnestralen wurmen zich door de openingen van de tent en wekken ons langzaam.
Heel voorzichtig komt alles op gang en begint de sanitaire ruimte vol te lopen, tanden poetsen, douchen en haren kammen.

Ardennenkamp 2010 dag3

Na een helse nacht met een indrukwekkend aantal regenbuien ontwaakt Jalhay.
Het is grijs en grauw en waterkoud, er worden eieren gebakken en brood gegeten, thee en koffie gedronken.

Ardennenkamp 2010 dag2

 Mistbanken vullen het kampeerveld, niemand wil zijn warme slaapzak uitkomen.
Vanuit de leidingtent hoort de leiding enkele stemmen van kinderen die al ontwaakt zijn die vol goede moed een nieuwe dag ingaan.

Ardennenkamp 2010 dag1

Jalhay, Camping La Gileppe 16.00. De zon begint net weer een beetje door te breken.
Onder een zeiltje dat aan de leidingtent vast geknoopt is, de laptop maar eens open geslagen.

Ook dit jaar willen we natuurlijk iedereen op de hoogte houden over de gang van zaken in de Ardennen.

Houthakkersweekend

In het weekend van 26, 27 en 28 februari hielden wij het houthakkersweekend. Dit was een kamp voor alle speltakken. We kunnen dit kamp als geslaagd beschouwen ondanks het natte, winterse weer. De kinderen leerden met bijlen omgaan, hoe je moet hakken, waar je op moet letten en wat juist niet mag. 

Feest op DSW 2010

 Afgelopen weekend hebben 2 patrouilles van Scouting Gaanderen weer tegen elkaar en nog 9 andere groepen gestreden op de DSW. Onze teams waren erg aan elkaar gewaagd. De party animals zijn 5e geworden en de couch potatoes zijn 6de. Dit is toch een knappe prestatie!

Dsw

Op vrijdagavond 23 april is het weer zover. Dan gaan jullie voor de vijfde keer mee naar de DSW (District Scouts Wedstrijden).

De DSW duurt tot zondag 25 april en is om 14:00 uur afgelopen.

 

 

Eerste opkomst Scouts 2009/2010!

Vrijdag 4 september een mooie dag voor een wedstrijd, maar ook om dingen bij te leren! Hoe kunnen we dit combineren?
Steltlopen met een gepionierde A!
De ultieme belevenis!

Popcorn maken!

Wie wil er nou niet zelf popcorn maken? Dit kun je in een pan doen maar je kunt natuurlijk ook zelf een popcorn machine maken! Dat is veel leuker! En zelfgemaakte popcorn is natuurlijk altijd het lekkerst... Nou ja, bijna altijd.

Tenten voor Roemenië!

Hoe kun je beter mensen in Roemenie helpen dan testen of de tenten die daar naar toe gaan goed zijn? Dat dachten de scouts ook! 

DSW 2009

Ook in 2009 was er natuurlijk weer de DSW! En scouting Gaanderen doet ook mee! En dan niet eens met 1 patrouille maar met 2 patrouilles! Na een grote hike, vele spellen en het opzetten van de tent en de keukens zijn de patrouilles 7e en 13e geworden! Dit is natuurlijk erg goed, en helemaal omdat er vele jongens waren die voor het eerst mee deden. Dubbel zo moelijk was dat onze jongens direct van de Ardennen zowat doormoesten naar de DSW. Na 4 nachten goed slapen konden ze beginnen met de DSW die dit jaar in het thema Fata Morgana stond.

We wachten nu al in spanning af wat de scouts er volgend jaar van maken...

Ardennenkamp, dag 5 en eind

Alweer de voorlaatste dag en het weer is iets anders. Bewolkt en wat meer wind. Zouden de voorspellingen toch uitkomen en krijgen we slecht weer?
Men was blijkbaar moe want bijna iedereen heeft tot ruim 10.30 uur uitgeslapen.

Ardennenkamp, dag 4

Vanmorgen allemaal op tijd opgestaan, want om 10:00 uur moesten we klaar staan voor de activiteit; vlot bouwen!!! In een plaatsje verderop (ongeveer 6 kilometer verder) hebben de kinderen in 2 groepen vlotten gebouwd.

Ardennenkamp, dag 3

Vrijdag, alweer de 3e dag in de Ardennen. Wederom schitterend weer. Vanmorgen hebben we heerlijk gelambald. Kids hebben zich vermaakt met vuur maken, weerwolfen, etc.

Ardennenkamp, dag 2

De dag begint erg mistig en met een dansje (oftewel Tijmen die over de camping ‘begin de dag met een dansje' loopt te blèren), maar we zien de zon moeite doen om door de mist heen te breken. Zou het dan toch nog mooi weer worden? Ja dus, na ongeveer een uur komt de zon echt door, yes toch het echte kampeer gevoel.

Ardennen kamp voorbereiding en 1e dag

Zo alle inkopen zijn gedaan en alle spullen uitgezocht. Wij zijn klaar voor het Ardennen kamp en we hebben er zijn in...

Proefkamp 17 en 18 April {Foto's)

Deze keer hebben de scouts het er weer goed vanaf gebracht, 1e avond hadden ze de tenten en keukens binnen 2-3 uur afgemaakt.

De volgende ochtend stond er een leuke hike voor de deur kijk snel verder voor de mooie foto's!

Proefkamp van 17 april tot 18 april 2009

Proefkamp van Vrijdagavond 17 april tot zaterdagmiddag 18 april

Zet vast in jullie agenda! Dit is voor alle scouts, ook al ga je niet mee op kamp of DSW!

Vrijdagavond 17 april begint er voor alle scouts een proefkamp op ons eigen terrein.

Carnaval

Jammer Jammer Jammer..

Dit jaar lopen de Scouts niet mee met de Bultendarpse carnavaloptocht! Vanwege maar 5 aanmeldingen zag de leiding het niet in om mee te gaan lopen aan de optocht. De leiding spreekt dan ook: "Het heeft niet veel zin om mee te gaan lopen met 5 kinderen en 4 leiding, dan lijkt het alsof de kinderen veel aandacht nodig hebben en er leiding 1 op 1 is"! 

Ondanks dat de scouts niet meelopen, gaat Scouting Gaanderen nog steeds voor de 1e prijs! De Esta's, Explorers en de Stam gaan allemaal proberen de 1e prijs te halen. Zet hem op!

opkomst 6 februari 2009

de foto's van de opkomst van 6 februari 2009

back top