De roverscouts

De roverscouts zijn de oudste groep van Scoga. De roverscouts is een 18+ groep en draaien hun opkomsten zelfstandig. Samen klussen zij aan hun eigen ruimte, ondernemen zij activiteiten en praten zij de week door onder het genot van een vuurtje en een drankje. Dit doen ze op vrijdagavond van 20:00 tot 00:00 uur.

Wat doen de roverscouts?

Greppeltocht 2017

Na twee jaar overgeslagen te hebben zijn enkele roverscouts en stam weer op bezoek geweest bij Scouting de Veste in Hasselt. Met twee teams hebben ze meegedaan aan de greppeltocht.

Opgeruimd staat netjes!

01.01.2014 9:00

Het was erg vroeg, 2014 nog maar net begonnen. De rovers maakten echter een goede start. Nog voordat de hoofdpijn veroorzaakt door een knallende jaarwisseling kon beginnen, waren ze al bezig met het opruimen van het vuurwerk in de buurt. Straten werden geveegd en al het vuurwerkafval in de containers van de gemeente gegooid. Top actie! 

Stop-motion

12.11.2013 12:06

Afgelopen vrijdag hebben de roverscouts weer gewerkt aan een erg leuk programma. Er werd begonnen met het opnemen van een stop-motion filmpje. Hiervoor maak je beeldje voor beeldje van de film. Bij elke foto wordt de scene iets aangepast om zo beweging te simuleren. Vervolgens kunnen deze beeldjes met ~12 beeldjes per seconde worden afgespeeld om zo een “vloeiend” beeld te krijgen. Dit bewerken van de beeldjes neemt eventjes tijd in beslag, maar hopelijk snel het resultaat op de site!

Eerste opkomst Roverscouts

 Eindelijk is het dan zover! De roverscouts beginnen als nieuwste / oudste groep van Scoga. Om maar gelijk een goed gevulde start te maken werden er pizza’s gebakken. Uiteraard in een zelfgebouwde steenoven.

back top