Donatie Rabobank

Afgelopen vrijdagavond 13 april 2012, ja je leest het goed vrijdag de 13de, kregen we bezoek van Marja Helmink en Brigitte ter Maat.

Beide dames die bij de Rabo-bank Graafschap-Zuid werken, mochten vanwege een jubileum namens "de baas" € 500,- weggeven aan een vereniging of instantie die zij het gunden. 

17.04.2012 13:50:08

Wij waren blij verrast dat we in totaal € 1000,- in ontvangst mochten nemen. De feestelijke overhandiging van de waardecheques was in het bijzijn van de Scouts die op dat ogenblik druk bezig waren om alles klaar te maken voor de regionale scouts wedstrijden (RSW).

Uiteraard hebben we nadat we van de schrik waren bekomen even gevraagd naar de motivatie van de beide dames. Brigitte vertelde ons dat zij als kleine meid nog lid was geweest, van wat toen nog de kaboutertjes heette. Zij kende Hans Geven nog uit die tijd (dat moet ook wel, want Hans is al langer lid van Scoga dan ons gebouw oud is). Marja's dochter Carmen is ook jaren lid geweest van Scouting en zegt daar nu tijdens haar laatste wereldreis de vruchten van geplukt te hebben. Als het tijdens haar survival om knopen ging was zij degene om bij aan te kloppen.

Scouting Gaanderen heeft in de loop der jaren blijkbaar bijgedragen aan de vorming van goede jeugdherinneringen. En dat is mooi om te horen.

Zoals de Rabobank dat wil, zal het geld worden besteed aan één of meerder projecten. Bij ons loopt het door de stam opgezette PC-project. Zij hebben op de clubavonden al 4 mobiele werkstations gemaakt. We hebben nu door de gift van de Rabo de mogelijkheid om dit af te maken zodat de speltakken altijd "Plug en Play" aan de slag kunnen.

Door deze gift worden de jaarlijkse Jotihunt en I-scout nog leuker en makkelijker te organiseren. Zoals altijd zijn de leden van Scoga vindingrijk en prijsbewust, zodat als er nog geld over is, dat besteed zal worden aan de aanschaf van een nieuwe tent (€ 800,-).

Als afsluiting, RABO, nogmaals bedankt voor jullie gift.

 

Rabobank1.jpg
Rabobank2.jpg
Rabobank3.jpg
Rabobank4.jpg
Rabobank5.jpg
Rabobank6.jpg

back top