Papier-maché maskers

 Verdeeld over 2 opkomsten hebben de welpen maskers van papier-maché gemaakt. Dat was erg leuk. De eerste opkomst werden de voorbereidingen getroffen.

Er moesten kranten gescheurd worden en wel in stroken. Dat was voor sommige kinderen nog best een opgave. Na hier en daar wat hulp van de lijdingx konden alle kinderen vooruit. Toen er voor 2 maanden aan nieuws aan flarden was gescheurd, begon het leukste gedeelte van de opkomst.

Er werden boxjes gesprokkeld en een fijn muziekje werd aangeslingerd. Bakken behanglijm werden op tafel gezet. Je raadt al wat er ging gebeuren. De kinderen mochten hun handen eens even lekker door de lijm heen halen en dit vervolgens over een ballon heen strijken. Daarna ging het nieuws van 2 maanden eroverheen. Toen dit voldoende was, werd het langzaamaan tijd om op te gaan ruimen. De ballonnen moesten drogen voordat ze geverfd en daarna tot maskers verwerkt konden worden.

2 weken later was het tijd om de resultaten te bekijken. De meeste ballonnen waren wel droog. Ook bleek het dat je ballon niet goed droogt als je 5 van de 10 aanwezige liters lijm op je ballon smeert. Dan wil het drogen niet zo. Gelukkig hadden we een aantal reserveballonnen gemaakt om dit soort dingen op te vangen.

Waar er 2 weken geleden nog lekker gekliederd mocht worden met lijm, was het nu tijd voor iets serieuzer werk met verf en kwast. Wederom werd de muziek erbij gepakt. Op deze manier werd de opkomst een waar feestje!

Waar je zou denken dat knoeien met lijm veel sneller zou gaan dan verven met een kwast, bleek het tegendeel het geval. Om 11 uur waren de meeste kinderen klaar. Er moest nog wel wat opgeruimd worden, maar om kwart over 11 moesten de lijdingx hun improvisatietalent aanspreken. Dat gebeurde en zo werden er nog een paar potjes trefbal in de grote zaal gespeeld.

 

PapierMacheMaskersWelpenFeb14-1.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-10.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-11.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-12.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-13.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-14.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-15.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-16.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-17.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-18.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-19.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-2.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-20.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-21.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-3.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-4.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-5.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-6.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-7.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-8.jpg
PapierMacheMaskersWelpenFeb14-9.jpg

back top