Winnaar hoogste zonnebloem bekend

Zoals gebruikelijk zijn we de laatste zaterdag van augustus rondgeweest met de meetlat en dit keer was de familie Besselink uit Terborg de gelukkige winnaar. Altijd leuk om bij de mensen thuis te komen en een praatje te maken. Zo kwamen we erachter dat vroeger het scouting gebouw op een andere locatie in Gaanderen stond, mevrouw Besselink was vroeger actief bij Scouting Gaanderen.

Contributie

Het laag houden van de contributie is altijd van groot belang geweest binnen onze vereniging. Met name om onze vereniging voor iedereen toegankelijk te houden. Echter met het oog op de toekomst en voornamelijk de stijgende onkosten, zullen ook wij onze contributie enigszins moeten aanpassen.

 

 

 

De hoogste zonnebloem aangetroffen bij familie Bongers

Ook dit jaar was er de zonnebloempitten actie, iets later gestart dan voorgaande jaren maar toch met een mooi resultaat. Zoals altijd zijn we de laatste zaterdag van augustus rondgeweest met de meetlat en dit keer was de familie Bongers uit Gaanderen de gelukkige winnaar.

Familie Agelink heeft de hoogste zonnebloem

Zoals elk jaar ook in 2021 was er de zonnebloempitten actie. Door corona natuurlijk een stuk minder zonnebloempitten verkocht maar toch genoeg mensen die een flinke zonnebloem gekweekt hadden.

Lijdingxdag 2021

Zaterdag 28 augustus 2021 was het zover, de jaarlijkse Lijdingxdag. De emails waren diverse malen de deur uitgegaan, de meeste mensen hadden zich opgegeven en we hadden er zin in. De weersgoden zouden ons niet goedgezind zijn, zo werd er veel regen voorspeld. Maar goed als echte scouting bikkels gingen we vol goede moed op de fiets (en met extra droge kleren) richting Dinxperlo. 

Reuze zonnebloem wint dinerbon

Eind augustus was het weer zover, het opmeten van de zonnebloemen om de winnaar van de dinerbon bij Van der Eem te bepalen.

Info over brand bij het gebouw

Beste leden en ouders/verzorgers,

Zoals de meesten van jullie wel zullen hebben meegekregen is er zondagmiddag 14 oktober 2018 brand geweest op ons terrein.

Achterhoek Offensief 2017

Zaterdag 20 mei hebben alle speltakken het spel Achterhoek Offensief gespeeld. Na de vorige editie bijna vijf jaar geleden is het spel geüpdate en werden alle vossen en jagers losgelaten in en rondom Doetinchem.

2e brief welpenkamp mei

Hallo welpen en ouders/verzorgers,

Leuk dat je je hebt opgegeven voor het welpenkamp volgend weekend. Jullie worden op vrijdag 12 mei 2017 om 19:00 uur bij het clubhuis verwacht. Zondag 14 mei om 12:30 uur sluiten we weer af en is het tijd om naar huis te gaan.

Welpenkamp mei 2017

Beste Welpen en ouders/verzorgers,

De welpen hebben een kamp van vrijdag 12 t/m zondag 14 mei 2017. Het kamp is in ons eigen gebouw en begint vrijdag om 19:00 uur tot zondag 12:30 uur.

Rabobank clubkas

Scouting Gaanderen doet dit jaar mee met de Rabobank Clubkas Campagne. Als lid van de Rabobank kunt u met uw stem scouting Gaanderen steunen. Zo kunnen wij doorgaan met alle leuke activiteiten voor de kinderen!

Klussendag 15 april

Hallo ouders/verzorgers,

Wij van Scoga willen zaterdag 15 april weer een klusdag houden en daar kunnen we jouw hulp heel goed bij gebruiken.

Heb je tijd en vind je het leuk om Scoga ook een handje te helpen, dan nodigen wij jullie bij deze graag uit.

Zonnebloempittenactie

Het is weer tijd voor onze jaarlijkse Zonnebloempittenactie! Voor Scouting Gaanderen een erg belangrijke actie. We kunnen hier geld mee verdienen wat wordt gebruikt om activiteiten te organiseren en nieuw materiaal te kopen. We hopen dan ook dat alle leden ons enthousiasme delen en een steentje bij zullen dragen.

Welpenlijdingx heeft eieren over

Bram krijgt voor € 30,- VIER eieren op zijn hoofd van de andere welpenlijdingx 

Welpenleiding test brandblusser

Met het EHBO insigne hebben de welpen ook geleerd wat ze met brandwonden moeten doen EN hoe ze brand kunnen voorkomen of moeten blussen. Ieder welpengroepje heeft het kampvuur geblust. Natuurlijk wilde de welpenleiding dit zelf ook even ervaren.

Fijne feestdagen!

2016 is bij Scouting Gaanderen een bewogen jaar geweest. Het mediateam blikt voor de kerstviering terug op de activiteiten van de afgelopen maanden.

Als je goed oplet hoor en zie je veel uit dit jaar. Wat is voor jou het scoutingmoment van 2016?

Beverleiding gezocht!

Scouting Gaanderen is op zoek naar nieuwe leiding voor de Beverspeltak.

Bevers zijn kinderen van 5-6 jaar en spelen in het land van Hotsjietonia. Het programma-aanbod is afwisselend: knutselen, spelen, speurtochten, bosspelen. De opkomst is op zaterdag van 13:00 tot 14:30 uur.

Pleinenfeest survivalpark

Zondag 25 september was een perfecte dag voor het pleinenfeest. Om Scouting Gaanderen goed te laten zien heben wij het nieuwe park aan het Gesco-terrein voor één dag omgebouwd tot survivalpark!

Contributie

Het laag houden van de contributie is altijd van groot belang geweest binnen onze vereniging. Met name om onze vereniging voor iedereen toegankelijk te houden. Echter met het oog op de toekomst, zullen ook wij onze contributie enigszins moeten aanpassen.

Jotihunt 2016

15 en 16 oktober vindt de jotihunt weer plaats. Dit is een grote vossenjacht door heel Gelderland die 30 uur duurt. Door middel van hints en puzzels vinden we de coördinaten van de vossen waarna we deze moeten gaan “hunten”. De jotihunt is bedoeld voor iedereen van scouting van 14 jaar en ouder en duurt van zaterdag 09:00 tot zondag 15:00.

Spooktocht halloween 28 oktober

Vrijdag 28 oktober: spooktocht bij Scoga!

Alle groepjes zijn gevuld en dat betekent dat de inschrijving is gesloten!

Scouting Gaanderen organiseert dit halloweenweekend een spannende spooktocht. Kinderen van Gaanderen kunnen zich hieronder opgeven, met je klas of team!

Winnaar 2016 zonnebloempittenactie

Dat we een prachtige (na)zomer hebben heeft de zonnebloemen duidelijk goed gedaan. Of komt het door de groene vingers van Hans Wegh en de support van zijn kleinkinderen?

Groepskamp 2016

Beste ouders/verzorgers van alle speltakken,


Zoals ieder jaar houden wij ook dit jaar als afsluiting van het scoutingseizoen een groepskamp. Aan dit kamp zullen alle speltakken meedoen. De bevers zullen vanaf zaterdagmidag aansluiten.

Opening natuurpark Gesco

Zaterdag 23 april zijn de bevers en de welpen bij de opening van het nieuwe natuurpark aan het Gesco-terrein geweest. Het park is voor jong en oud en wij zijn gevraagd om een leuke invulling te geven voor de kinderen.

Rowan van de welpen heeft hier een verhaal over geschreven:

Rabobank Clubkas

Scouting Gaanderen doet dit jaar mee met de Rabobank Clubkas Campagne. Rabobank Graafschap heeft 100.000 euro aan de kant gelegd om te investeren in verschillende clubs. Met uw stem steunt u scouting Gaanderen en kunnen wij doorgaan met alle leuke activiteiten voor de kinderen!

Zonnebloempittenactie 2016

Het is weer tijd voor onze jaarlijkse Zonnebloempittenactie! Voor Scouting Gaanderen een erg belangrijke actie. We kunnen hier geld mee verdienen wat wordt gebruikt om de contributie laag te houden en nieuw materiaal te kopen. We verwachten dan ook dat alle leden onze enthousiasme delen en een steentje bij zullen dragen.

Kerstviering uitnodiging 2015

De kerstviering vindt plaats op zaterdag 19 december en we starten om 19:00 uur. We gaan er een gezellige scouting kerstavond van maken op ons terrein. Dit keer zonder wandel of speurtocht dus geen enkele reden voor ouders om niet te komen. Natuurlijk wel met wat andere activiteiten en een hapje en een drankje.

Voorafgaand aan de opkomst is er om 18:30 uur een algemene ledenvergadering. In deze vergadering wordt kort verteld wat we gaan doen het komende jaar. Daar ben je natuurlijk ook van harte welkom.

Sint in Gaanderen

 Zoals elk jaar is Sinterklaas en zijn pieten weer te boeken via Scouting Gaanderen.

Vanaf de intocht in Nederland/Gaanderen kan de goedheiligman ook bij u op bezoek komen. Hij neemt graag een aantal pieten met hem mee.

Laat de sint dit jaar niet stilletjes uw huis passeren en laat hen de cadeautjes aan uw kind(eren) uitreiken. Uw kindren zullen sinterklaas 2015 niet snel meer vergeten!

De agenda van de sint is te bereiken via telefoon: 06-13250875 of laat uw gegevens achter in een e-mail naar infosintingaanderennl.

Kijk voor meer informatie op www.sintingaanderen.nl

Uitslag zonnebloempittenactie 2015

Eind augustus 2015 zijn de zonnebloemen opgemeten.

De winnaar van onze jaarlijkse actie komt dit jaar wederom uit Gaanderen: de familie Steverink uit de Leeuwerikstraat had diverse zonnebloemen en de hoogste was ruim 3,30 meter.

Nieuw scoutingjaar, eerste opkomsten

 Na een fijne vakantie beginnen we weer met de opkomsten:

Bevers Zaterdag 19 september
Welpen Zaterdag 12 september
Scouts Vrijdag 4 september
Explorers Donderdag 3 september

Op zaterdag 5 september lopen we met de welpen en ouder de airbornemars (10km). 

Gezocht: #webredactie

vanaf ongeveer 14 jaar

Lijkt het je leuk om Scouting Gaanderen online te vertegenwoordigen en weet je in de digitale wereld de weg te vinden?

De redactie houdt zich bezig met o.a.:

Groepskamp 2015

Beste ouders/verzorgers van alle speltakken,


Zoals ieder jaar houden wij ook dit jaar als afsluiting van het scoutingseizoen een groepskamp. Aan dit kamp zullen alle speltakken meedoen. De bevers zullen op zaterdag een dagje aansluiten.

Klussendag 30 mei

We willen zaterdag 30 mei verder gaan met wat klussen die nog afgemaakt moeten worden. Net als de vorige keer beginnen we om 8 uur.

We horen graag of je deze dag kunt helpen.

Wat gaan we doen:

Aanmelden avondvierdaagse

 Beste scouts, explorers en ouders/verzorgers,

Net als vorig jaar willen we met Scouting Gaanderen mee lopen met de avondvierdaagse Gaanderen.

Sint Augustinus bij scouting

Nadat vorige week de Sint Martinus een kijkje mocht komen nemen was woensdagochtend 15 april de Sint Augustinus aan de beurt. In 2 groepen (4-6) jaar zijn er 50 kinderen bij scouting op bezoek geweest. In groepjes zijn ze over een heuse hindernisbaan geweest, hebben ze stickers gemaakt en popcorn gepoft op een echt scoutingkampvuur.

Sint Martinus op bezoek bij de bevers

 Vandaag, woensdagochtend 8 april, hebben de kinderen van basisschool Sint Martinus (4/5 jaar) een bezoekje aan ons gebracht. In groepjes zijn ze over een heuse hindernisbaan geweest, hebben ze stickers gemaakt en popcorn gepoft op een echt scoutingkampvuur.

Bever scholendagen

Woensdag 8 april zijn de kinderen van basisschool Sint Martinus en woensdag 15 april 2 groepen van de Sint Augustinus bij Scouting geweest. Ze hebben verschillende activiteiten gedaan waaronder popcorn poffen op een echt kampvuur en ze zijn over een survivalbaan geweest.

Klussendag 28 maart

 Hallo leden, ouders/verzorgers (opa's en oma's),

De grootste verbouwingen van het gebouw zitten er al op maar we zijn er nog niet. Daarom houden we binnenkort een klussendag om een en ander aan te pakken. Deze dag is op zaterdag 28 maart, vanaf 8 uur (de opkomsten gaan wel gewoon door).

Draagbare voetgangersbrug Technasium Isala

Wij zijn benaderd door het Almende-Isala in Silvolde. In het Technasium werken de leerlingen aan een opdracht waarbij het deze keer gaat om: een demontabele, op de rug draagbare voetgangersbrug om te gebruiken bij de oversteek van een rivier(tje).

Deze kunnen we bij Scouting Gaanderen natuurlijk goed gebruiken.

We beginnen 2015

 We beginnen dit jaar weer op de volgende data:

Explorers Donderdag 8 januari
Scouts Vrijdag 9 januari
Roverscouts Vrijdag 9 januari
Welpen Zaterdag 10 januari
Bevers Zaterdag 10 januari

Familie Steverink uit Gaanderen winnaar Zonnebloem pitten actie

Zoals elk jaar is er begin september een team op uit gegeaan om te meten waar de langste zonnebloem zich bevindt. En dan natuurlijk wel een zonnebloem uit de gekochte zaadjes van onze lente zonnebloempitten actie.

Grote verbouwing van ons clubhuis - najaar 2014/voorjaar 2015

Na een voorbereiding van ruim 3 jaar is het zover, op maandag 1 september 2014 is gestart met de grote verbouwing van ons clubhuis. Het oude asbesthoudende dak wordt professioneel verwijderd.

Eerste opkomsten

De vakantie is alweer bijna voorbij dus de scouting begint ook weer bijna. Hieronder enkele data:

Explorers: donderdag 4 september
Scouts: vrijdag 5 september (met de fiets)
Airbornemars: zaterdag 6 september (aanmelden kan nog)

Welpen: zaterdag 13 september
Bevers: zaterdag 13 september (onder voorbehoud)
Pleinenfeest: zondag 28 september


Nog even een fijne vakantie en tot de eerste opkomsten!

Zonnebloempitten actie Scouting Gaanderen

Zoals elk jaar houdt Scouting Gaanderen in de 1e week van april weer de zonnebloempitten actie. U kunt één of meerdere zakjes zonnebloempitten kopen en daarmee sponsert u de kas van de vereniging. Maar u kunt ook een etentje ter waarde van € 90,- winnen.

Smokkeltocht Poona

Dit jaar bestaat de Gaanderense BadmintonClub POONA 40 jaar en natuurlijk moest dit groots gevierd worden. Jaarlijks was er al een feestavond maar met dit jubileum wilde men wat anders. Via via had men gehoord dat er bij de scouting wel eens jachtdroppingen werden georganiseerd. En dus werd er contact gezocht met onze vereniging. 

Pleinenfeest

Het pleinenfeest was zoals altijd erg gezellig. Het najaarszonnetje hielp lekker mee en ook het luciferdomino zorgde voor een warme sfeer.
Het heeft een tijdje op zich laten wachten, maar hieronder eindelijk een paar foto's.

Andere tijd welpen en bevers

 Hallo bevers en welpen,

Zoals we vorige week hebben laten weten draaien de bevers en de welpen a.s. zaterdag (5 oktober) een gezamenlijke opkomst. We hebben een leuk programma bedacht wat iets andere tijden vereist. We gaan namelijk naar een hondentraining(! mocht dit om e.o.a. reden een probleem zijn horen we dat graag) die iets vroeger begint dan de scouting normaal.

Daarom is de opkomst op:
Zaterdag 5 oktober van
08:15 tot 11:15 uur.

Alvast ter informatie hebben we vakantie op zaterdag 19 oktober. Er is dan geen opkomst voor de welpen en de bevers.


Namens de bever- en de welpenleidig,
Tot zaterdag!

Airbornemars

 Zaterdag 7 september verzamelde iedereen zich om 10 uur bij het station voor de airbornemars. Victoria en Angelica liepen ook (weer) mee. Iedereen was mooi op tijd en kon even bijkletsen na de vakantie. Ook de scouts en de explorers die al wel begonnen waren :).

Uitslag zonnebloempittenactie

Op zaterdag 31 augustus zijn de zonnebloemen opgemeten.

De winnaar van onze jaarlijkse actie komt dit jaar uit Gaanderen: de heer Jansen uit de Kapelaan Heggestraat had maar liefst twee zonnebloemen van ruim 3,55 meter in zijn tuin staan!

De hoofdprijs, een dinerbon voor Restaurant Van der Eem, zal binnenkort worden uitgereikt.
Namens Scouting Gaanderen hartelijk gefeliciteerd!

Wij danken alle deelnemers, en hopen dat u volgend jaar weer mee wilt doen!

Begin opkomsten

 Hallo allemaal,

De vakantie zit er voor de meesten al weer op. Dat betekent dat de scouting weer gaat beginnen:

Explorers starten op donderdag 5 September

De vakantie zit er weer bijna op en we hopen dat jullie lekker uitgerust en met frisse moed weer aan het scouting seizoen willen beginnen. Ook de leiding is lekker uitgerust na bijna 6 weken scoutingloos te zijn geweest.

Schoonmaakmiddag

Beste ouders/verzorgers van Bevers, Welpen, Scouts, Explorers en Rowans,

Het is weer de hoogste tijd om het clubhuis schoon te maken. Daarom nodigen we u van harte uit voor een

SCHOONMAAKMIDDAG

Op zaterdag 21 september 2013, van 13.30 tot ca. 16.00 uur
in het clubhuis van Scouting Gaanderen.

Zonnebloempitten actie Scouting Gaanderen

Zoals elk jaar houdt Scouting Gaanderen in de 1e week van april weer de zonnebloempitten actie. U kunt één of meerdere zakjes zonnebloempitten kopen en daarmee sponsert u de kas van de vereniging. Maar u kunt ook een etentje ter waarde van € 90,- winnen.

Voorjaarsvakantie welpen

 Volgende week, zaterdag 16 februari, hebben we geen welpenopkomst in verband met de vakantie.

Verder gaan we in maart beginnen met een nieuw insigne. Bij een insigne hebben we een aantal weken (2-3) activiteiten waarbij de kinderen het insigne kunnen verdienen door te laten zien dat ze het thema begrijpen.

Ditmaal hebben we gekozen voor het thema “ik”. Hierbij draait het om de vraag wie ben ik en de anderen in de groep. Eén van de opdrachten is bijvoorbeeld het tekenen van een stamboom. Dit doen we gedurende het insigne maar het zou leuk zijn als jullie van te voren al even bedenken hoe de stamboom er ongeveer uit ziet en welke namen er bij horen.


Fijne vakantie,

De welpenleiding

Beste wensen...

Allereerst de beste wensen dit nieuwe jaar. De vakantie is weer bijna voorbij en ook wij beginnen zo weer.

Hand- en kruisboogschieten met de explorers

Donderdag 15 november was het weer zover. Voor de 2e keer deden de Explorers mee met het hand- en kruisboogschieten bij vereniging St. Martinus in Gaanderen.

De jotihunt zit er weer op

 De jotihunt zit er weer op. We zijn na dit geweldige weekend geëindigd op de 14de plaats (van de 61). Een record voor Scouting Gaanderen. Waar we vorig jaar nog rond de 40 van de 50 waren hebben we onszelf nu gigantisch verbeterd.

Het pleinenfeest was zeer geslaagd

Het pleinenfeest is weer achter de rug. Het weer hadden we goed gereserveerd en volgens velen was het een stuk drukker dan vorig jaar.

Nieuwe computerhoek

De Rowans waren al een tijdje bezig met het maken van verplaatsbare computerblokken, maar de apparatuur ontbrak nog grotendeels. Met een computerhoek hopen we een gevarieerder programma aan te kunnen bieden aan jong en oud. Evenementen als de Jotihunt en de iScout zijn hier een goed voorbeeld van.

Airbornemars

Zaterdag 1 september verzamelde iedereen zich om 10 uur bij het station voor de airbornemars. Gelukkig was iedereen ruim op tijd zodat we de trein niet zouden missen. Tassen werden alweer uitgepakt en iedereen bereidde zich mentaal voor op de airbornemars.

Winnaar zonnebloempittenactie

 Winnaar zonnebloempittenactie is bekend!
Op zaterdag 1 september 2012 zijn de zonnebloemen gemeten.
De hoofdprijs, een dinerbon van Restaurant Van der Eem in Terborg, is gewonnen door de heer Reijntjes uit Terborg. Hij had een zonnebloem van maar liefst 4,20 meter. Binnenkort zal de prijs worden uitgereikt. Namens Scouting Gaanderen van harte gefeliciteerd.

Ben je tussen de 7 en 10 jaar oud?

 De welpen hebben nu zomervakantie. De eerste opkomst na de vakantie is op zaterdag 1 september, van 10.00 tot 12.00.

Er is weer plek in de groep voor nieuwe welpen! 

Eerste opkomsten + airbornemars

 De vakantie zit er al weer bijna op en dat betekent dat de scouting ook weer begint.

De explorers beginnen op donderdag 6 september (let op is aangepast).
De scouts beginnen op vrijdag 31 augustus.
De welpen beginnen op zaterdag 1 september.
De bevers beginnen op zaterdag 22 september.

Op 1 september is ook de airbornemars waarvoor je je bij Michiel kunt opgeven. Deze is voor alle groepen, we lopen de 10 km. 

Dat betekent dat als alle welpen meelopen de 'opkomst' op 1 september niet doorgaat. Dit horen jullie nog.

Geef je, als je 10 kilometer kunt lopen, op voor de airbornemars en dan tot donderdag, vrijdag of zaterdag!

Groepskamp ScOlympische Spelen 2012

 Vrijdag 29 juni, het scoutingjaar zit er alweer bijna op, maar gelukkig hebben we nog 1 weekend voor de boeg; het groepskamp met Scolympische spelen!

Vakantie

De welpen hebben geen opkomst op 5 en 19 mei. Er is wel gewoon opkomst op 28 april en 12 mei!

De scouts hebben in verband met het "ardennenkamp" geen opkomst op 27 april en 4 mei.

Verder is op 16 juni de jungledag voor de welpen. Zie hiervoor het briefje bij de downloads.

Donatie Rabobank

Afgelopen vrijdagavond 13 april 2012, ja je leest het goed vrijdag de 13de, kregen we bezoek van Marja Helmink en Brigitte ter Maat.

Beide dames die bij de Rabo-bank Graafschap-Zuid werken, mochten vanwege een jubileum namens "de baas" € 500,- weggeven aan een vereniging of instantie die zij het gunden. 

Ouders gezocht

Gezocht: enthousiaste ouder(s) die de schoonmaak van het clubhuis willen coördineren! We streven naar minimaal 4x per jaar een grote schoonmaakbeurt, meestal op zaterdagmiddag. Hiervoor kunnen bij voorkeur de ouders benaderd worden (de leiding-vrijwilligers zijn al druk genoeg met hun speltakken).

Voor schoonmaakmiddel, koffie en meer dan genoeg om schoon te maken zorgen wij!
Belangstelling? Meld u aan via redactiescoganl!

EHBO Esta's

 De esta's gaan zich op zaterdag 28 januari bezig houden met EHBO. We gaan kijken waar je op moet letten bij een ongeluk, en wat je zelf kunt doen als iemand een bloedneus of een verwonding heeft. 

Begin opkomsten in nieuwe jaar

Hey leden van Scoga,

In 2012 beginnen we de 2e week van januari weer met de opkomsten. Hieronder even helemaal uitgeschreven welke groepen op welke datum beginnen:

Dag Datum Groep
Donderdag 12 januari 2012 Explorers
Vrijdag 13 januari 2012 Scouts en Rowans
Zaterdag 14 januari 2012 Esta's

Kerstviering

 Het is weer december, sinterklaas is terug naar Spanje en alles staat in het teken van Kerstmis. Ook wij willen het jaar goed afsluiten en daarom houden we weer onze kerstviering en wel op 23 december 2011.

Uitslag zonnebloempittenactie 2011

 In september zijn de zonnebloemen opgemeten.
De prijs voor de hoogste zonnebloem is dit jaar gewonnen door Eugenie Tijdink uit Gaanderen.

Houthakkersweekend

 In het weekend van 4 en 5 november was het weer zo ver. Het houthakkersweekend. Vrijdagavond een traditionele jachtdropping met de scouts en explorers en zaterdag, ook met de esta's in het bos houthakken, zagen en hutten bouwen. Gelukkig werkte ook het weer goed mee en was het niet te koud.

Schoonmaken 29 oktober

Het is weer de hoogste tijd voor de najaarsschoonmaak!

En dus willen we op zaterdag 29 oktober vanaf 13.30 het clubhuis met zoveel mogelijk mensen weer eens een goede schoonmaakbeurt geven.
De hulp van ouders is hierbij van harte welkom: vele handen maken licht werk!

Jotihunt 2011

In het weekend van 15 en 16 oktober was het dan weer. De jotihunt. 30 uur lang hints oplossen, opdrachten doen en op vossen jagen. 

Pleinenfeest 2011

Zondag 25 september 2011 was weer het pleinenfeest in Gaanderen. We hebben ons weer laten zien en het is een geslaagde dag geweest.

Airbornemars 2011

 Ook dit jaar hebben we weer meegelopen met de airbornemars in Oosterbeek. Met een klein groepje van 17 hebben we de 10 kilometer gelopen.

Esta's geen opkomst 3 september

 In verband met de airbornemars hebben de esta's aankomende zaterdag 3 september geen opkomst.

We zien jullie 10 september weer!


De estaleiding

Airbornemars

Op zaterdag 3 september is er weer de Airbornemars. We lopen (net als vorig jaar) 10 km. Dit jaar willen we met de esta's, scouts en explorers gaan. Hoe meer mensen er mee lopen hoe leuker het wordt. Opgeven kan tot en met maandag 29 augustus. (Het briefje staat bij algemene downloads).

Pleinenfeest

 Ook dit jaar doet Scouting Gaanderen weer mee aan het pleinenfeest. 

Het pleinenfeest wordt gehouden op zondag 25 september en we staan weer bij de spoorwegovergang in het centrum van Gaanderen. Net als vorig jaar gaan we onze eigen kraam pionieren en broodjes bakken op een vuurtje.

Eerste opkomsten

 De vakantie zit er alweer bijna op dus ook wij gaan weer beginnen. 

Voor de esta's is dit op 20 augustus. We beginnen het jaar meteen goed en gaan naar het bos. Dat betekent dus dichte schoenen en lange (spijker)broek aan.

De scouts beginnen weer op vrijdag 26 augustus en zoals voor de explorers eerder al gemeld is, beginnen zij 1 september.


Allemaal nog even een fijne vakantie en tot in het nieuwe scoutingseizoen.

1e opkomst explorers 1 september 2011

Hi Explorers,

Jullie hebben natuurlijk alweer zin om met de scouting te beginnen. En zo hoort het ook. Normaal  gesproken zouden we op 25 augustus beginnen, maar ons gebouw is dan verhuurd.

1e Jotihunt vergadering

Jazeker, het gaat weer gebeuren.

Vanavond (29-7-2011) heeft de Jotihunt organisatie van Scouting Gaanderen zijn eerste vergadering weer, we gaan de plannen door bespreken. En deze keer is het dan zover we hebben de Jotihunt 2011 in oktober in ons eigen scouting gebouw. Sinds dat we internet hebben, is er de mogelijkheid om de hints, tips and tricks op te lossen in de "Sjorring" voor de ge-intresseerde (Scouts, Explorers, en Rowans) hou de website in de gaten. Want er volgt nog meer informatie!

Groepsdag 2011

 2 juli hebben wij het scoutingjaar afgesloten met een groepsdag. Het groepskamp kon niet door gaan en daarom zijn we met zijn allen naar de steengroeve en de slingeplas geweest.

Groepsdag zaterdag 2 juli

Scouting Gaanderen heeft de gewoonte om het scoutingjaar af te sluiten met een gezamenlijke activiteit voor alle speltakken, meestal in de vorm van een groepskamp. Helaas is het dit jaar niet gelukt om een geschikte locatie te vinden waar we met alle kinderen en leiding kunnen overnachten. Daarom is besloten om dit jaar een gezamenlijke groepsdag te houden.

RSW 2011

 De damespatrouille is afgelopen weekend op de RSW in wehl geëindigd op de derde plaats! Hierdoor hebben zij een plaats bemachtigd voor de LSW in Baarn 11, 12 en 13 juni. De andere scouts zijn geëindigd op de twaalfde en vijftiende plaats.

Estakamp ScoutInAirlines

 In het weekend van 8, 9 en 10 april gaan de esta's op kamp. Ze hebben zojuist een brief ontvangen van ScoutInAirlines met daarbij vliegtickets!

Afscheid Penningmeester Henk Markink

 Tijdens de algemene ledenvergadering heeft Henk Markink zijn functie als penningmeester overgedragen aan Marco Jansen, de vader van Sam.
Henk is ruim 10 jaar penningmeester geweest. Mede door zijn toedoen zijn we in die tien jaar vanuit de rode cijfers weer in de zwarte beland.

Buurtvereniging Gaanderhei

 De buurtvereniging Gaanderhei wordt binnenkort opgeheven en tijdens de laatste vergadering hebben de leden aangegeven dat ze het aanwezige verenigingsgeld willen schenken aan een goed doel of een vereniging die veel voor Gaanderen betekend.

Groepskamp

 Dit jaar is op 1, 2 en 3 juli het groepskamp weer. Dit is een leuke afsluiting van het scoutingjaar voor alle groepen. Dus zet het alvast in je agenda zodat je dit niet hoeft te missen!

Kerstviering vrijdag 17 december

In het kort:
Vrijdag 17 december van 19.00 - 21.00 uur, daarna naborrelen voor wie wil bij het kampvuur.

Muurschildering

Binnenkort gaan we de grote zaal weer schilderen. Ondertussen zijn de scouts bezig met het maken van de patrouille-schilden. Dat bracht de leiding op het idee om ook een schild op de kist te maken.

Hoge Veluwe

 Zaterdag 27 november zijn we met de Esta's en de Scouts naar de Hoge Veluwe geweest. Ondanks de kou hebben we het deze dag erg naar onze zin gehad! Met de auto vertrokken we om 10.00 naar Hoenderloo, gelegen op de hoge veluwe. Hier aangekomen liepen we richting de bekende "witte fietsen" en zijn we onze tocht begonnen.

Regenachtige intocht Sinterklaas 2010

De Sint trotseerde natuurlijk de regen en wind om Gaanderen in te komen. Vele kinderen waren hiervan getuige. Korte fotoimpressie

Zonnebloem winnaars

 Zoals elk jaar organiseert Scouting Gaanderen een zonnebloempittenactie. De zonnebloemen zijn opgemeten en de hoogste zonnebloem was van de familie Arentz. 

Bezoek Hoge Veluwe

 Op zaterdag 27 november gaan wij met de esta's, scouts en explorers naar de hoge veluwe. In verband met het 100 jarig bestaan van Scouting Nederland stelt Scouting Gelderland in samenwerking met nationaalpark de Hoge Veluwe gratis vouchers beschikbaar.

Jotihunt 2010 weer voorbij

Het weekend van 16/17 oktober was het weer zover, de jotihunt. Voor wie het nog niet weet, de jotihunt is een grote vossenjacht door heel Gelderland die 30 uur duurt en op het internet (www.jotihunt.net) krijg je hints waar de vossen zich bevinden.

Jotihunt koffie test-panel

Tijdens de Jotihunt 2010, gaan Patrick & Glenn "Het ScooterHuntTeam"

De koffie testen bij andere scouting groepen!

Er moet natuurlijk veel, en goede koffie gedronken worden!

 

Lees snel meer, waar de koffie het lekkerste is!

Gezocht: enthousiaste ouders voor Scoga bestuur

Beste ouders van de jeugdleden van Scouting Gaanderen

Oproep: Wij zijn op zoek naar enthousiaste ouders om het stichtingsbestuur van
Scouting Gaanderen te versterken!

back top