Masterchef scouts

Het is vrijdag 24 april, iets over 7 uur en de lijdingx hebben verteld dat we Masterchef scouts gaan doen. Er zijn 3 boxen klaar gezet met verschillende gerechten. De patrouilleleiders moesten strookjes trekken voor welke box ze kregen.

In box 1 zat bami met mienestjes, kip en satésaus. Deze box was voor Remco, Thijs, Iris en Lars. Jelle, Hannah, Anne en Bradley kregen box 2 hier in zat boerenkool, aardappels en natuurlijk rookworst met speklappen. Er was nog maar 1 box over deze was voor de groep Lieke, Amber, Colin, Jannes, Bas en Johan. In deze box zat Italiaanse penne.

Al snel gingen de groepen aan de slag om de pannen en het bestek nog 1 keer goed schoon te maken. Het draaide natuurlijk ook om de hygiëne, samenwerking en natuurlijk de smaak.

De bakboter moest nog snel worden gehaald. Alles kon al gesneden of gekookt worden. Er stond al veel op het vuur en de bakboter was aanwezig. Nu eenmaal alles aan het borrelen was werden er al plannetjes gemaakt hoe het op het bord zou moeten komen te liggen.

Het einde was al bijna aangebroken en de groep met de Italiaanse penne was al bijna klaar. Alles lag op het bord en het werd naar de leiding gebracht. Nadat de lijdingx hadden geproefd was de groep met de bami aan de beurt.

Even later was ook de groep met de Hollandse kost klaar. Iedereen was bezig om alles goed af te wassen we willen natuurlijk geen restjes aan de borden of het bestek hebben. Het was een lekkere opkomst.

back top