iScout 2017

Voor een groep die voor het plezier meedoet zijn we hoog geeïndigd. We hebben de 172e plaats van de 381 groepen behaald en leuk was het zeker. 

Om vier uur druppelde de meesten binnen om de avond te beginnen met een ijskoude barbecue. De iScout-organisatie zelf liet ons op twitter weten dat dat wel heel veel op iScout/ijskoud lijkt. Wij kunnen die grap na vier jaar zelf al niet meer horen, maar goed :)

De vuurschalen werden flink opgestookt, zoals Sander en de roverscouts dat zo goed kunnen. Hier kregen ze bij het bakken al een beetje spijt van omdat het te warm was om in één keer alle frikandellen om te kunnen draaien.

Na de gezellige barbecue was het tijd om op te ruimen. Na de vorige editie van de ijskoude bbq in 2014 waren Harm en Patrick er een beetje bang voor dat dit niet goed zou komen maar er werd met zijn allen fanatiek opgeruimd, de zaal werd klaargemaakt voor iScout en iedereen kreeg van Jelco de laatste uitleg over het spel.

Alle explorers, roverscouts, stam en lijdingx werd weer naar buiten getrommeld om tijdens de schemering een prachtige groepsfoto bij het kampvuur te maken.

Sander en Thijs hebben zich tijdens iScout met de reisvragen bezig gehouden. De rest maakte zo snel als ze konden de opdrachten zodat er genoeg reiscredits beschikbaar kwamen. Marion vond het jammer dat ze weinig van het reizen mee krijgt. Volgend jaar toch maar weer een beamer gebruiken, die was dit jaar helaas niet beschikbaar.

Martijn, Sami en Paul vormden een levende tarantula en Roel mocht een echte bollywood-auto besturen. De aanhanger werd verbouwd tot woonkamer en, achtervolgd door Koen en Jelco op de quad om het te filmen, rondgereden over het veld.

Halverwege de avond kwam er een sinaasappelgeur de grote zaal in drijven. Anouk verklaarde dat dat inderdaad sinaasappelen waren. Die waren buiten met een hele grote zelfgemaakte sinaasappelpers fijngeknepen. Vlak erna volgde er applaus: Paul was het gelukt om onder en over een stoel te klimmen.

De kleine zaal is voor de foto veranderd in Mars, er zijn weer flessen cola van 3 hoog uit het raam gegooid, het colloseum is op een vies busje getekend en Marco kreeg het voor elkaar om in 1 keer een bottlefliip XXL uit te voeren met een olievat.

Verder heeft Roel zijn voorraad boeken en instrumenten verzameld om onder andere in een volle kroeg (een met de jas aan) met zijn allen 'kumbaya my lord' te zingen.

Het was een leuke avond waarbij iedereen fanatiek heeft mee gedaan. Al onze opdrachten zijn terug te zien op youtube, instagram en hieronder.

Zelfs het opruimen ging bijzonder snel, ook buiten in de regen was alles snel weer netjes. De avond hebben we traditiegetrouw afgesloten met het bekijken van alle gemaakte foto's en filmpjes. Wij zijn trots op onze 172e plaats!

Al onze #iScout17 videos op youtube

Week-9-iScout17-web.jpg
2017-03-04-16.50.37-1.jpeg
2017-03-04-17.10.17.jpeg
2017-03-04-18.45.34.jpeg
2017-03-04-22.51.08.jpeg
Afwas-Livehack-scoga-iscout17-01.jpeg
Bookface-iScout-2017-Scoga.jpeg
GPS_art-iScout-2017-Scoga.jpeg
Groeten-van-mars-iscout-2017-Scoga-01.jpeg
Hangtouwen-iScout-Scoga-2017.jpeg
Oude-gegevens-iscout-2017-scoga.jpeg
Smartphones-iScout-2017-Scoga.jpg
Pannenkoek-iScout-2017-scoga.jpeg
Vieze-busjes-iscout-2017-Scoga.jpeg
Vreemde-valuta-iscout-2017-Scoga.jpeg

back top