Informatie over het corona virus

We hebben nog steeds te maken met het Corona virus en hiervoor worden moeten we maatregelen nemen. Deze maatregelen wijzigen regelmatig, zoals jullie ongetwijfeld lezen, horen of zien.

Natuurlijk houdt Scoga zicht aan de Corona richtlijnen en willen we dat jullie dat ook doen. Omdat de richtlijnen steeds aangepast worden hebben verwijzen we je naar de Corona pagina van Scouting Nederland. Zij houden uitgebreid en overzichtelijk bij wat de scouting verenigingen moeten doen om aan de Corona richtlijnen te voldoen. 


Update 15 december 2020

Daar gaan we weer, weer aangepaste regels. Hieronder kort samengevat wat de nieuwe maatregelen inhouden voor scouting.

De nieuwe richtlijnen voor opkomsten:

Nederland is tot en met 19 januari in lockdown. Scouting neemt daarom haar verantwoordelijkheid om contacten gedurende deze periode tot een minimum te beperken. Scouting past niet binnen de smalle definitie die de overheid in deze lockdown aan sportactiviteiten heeft toegekend.

Daarom zijn er géén opkomsten en zijn clubhuizen gesloten. Online activiteiten zijn wél mogelijk.

We roepen op zoveel mogelijk aan de slag te gaan met de goede ervaringen van de #ikscoutthuis activiteiten van de eerste lockdown. Samen zorgen we ervoor dat onze leden ook tijdens deze lockdown kunnen genieten van toffe Scoutingactiviteiten.

Zoek de grenzen van de regels niet op, zodat we na 19 januari snel weer écht naar Scouting kunnen.

Meer informatie over Scouting en het coronavirus vind je op op de website van Scouting Nederland. Hier is een uitgebreid overzicht van regels en een sectie met veelgestelde vragen.

Je kan ook het overzichtelijke factsheet als pdf bekijken (update 15 dec 2020) waar je in één oogopslag ziet welke richtlijnen er zijn voor welke leeftijdsgroep en activiteit. 

Vragen
Hebt u vragen, mail ons dan op infoscoganl.

back top