Hamburgers maken

Het is bijna zeven uur en er kan weer een scouting opkomst beginnen.

Voor vanavond heeft de leiding een kookprogramma bedacht, per patrouille wordt er gekookt.
Rick heeft alle ingrediënten een paar dagen geleden gehaald zodat alle kinderen direct aan de slag kunnen. De leiding heeft bedacht dat er hamburgers gemaakt gaan worden. Niet te gecompliceerd maar wel lekker.

Elke patrouille begint met het voorbereidende werk, tafels worden klaar gezet, gastoestellen staan klaar en de de gasbussen aangesloten. De kids wassen de pannen en de messen af zodat er schoon gestart kan worden. Het gehakt wordt gemixt met de kruiden en nog wat extra ingrediënten.

Iedereen doet erg zijn best, de ene groep gaat sneller dan de andere en sommige zijn erg nauwkeurig en zijn wat langer bezig. Het is een drukte van jewelste en de leiding let ook nog eens op de hygiene, samenwerking en het resultaat. Dat natuurlijk ook door de leiding getest gaat worden.

Ondertussen zijn alle kinderen druk met overige ingrediënten die op de hamburger komen, sla wassen, augurken en tomaten snijden. De tijd verstrijkt snel en sommige patrouilles komen in het gedrang met de tijd en moeten even een tandje bijzetten.

Ondertussen komen bij de leiding de eerste hamburgers binnen om beoordeeld te worden, ze nemen de hamburgers een voor een in ontvangst en testen ze uitgebreid. Er is 1 patrouille die op het eind dusdanige haast hadden dat ze de hamburger niet lang genoeg gebakken hadden, de helft van de leiding had dit niet door, de rest lette wel wat beter op. Maar verder heeft iedereen het reuze naar de zin en alle hamburgers zijn aan het eind van de avond op.


Wat er overblijft is een grote ravage en er moet helaas ook afgewassen en schoon gemaakt worden. Tja, dat valt natuurlijk altijd tegen. Heb je net je lekkere hamburger achter de kiezen... Moet alles nog opgeruimd en afgewassen worden... Pffff. De leiding spoort iedereen nog een keer aan en uiteindelijk is alles dan toch opgeruimd en schoon... Tja en we zijn toch een klein beetje uitgelopen, maar we hebben weer een geslaagde avond achter de rug. Toppertje!

 

HamburgersScouts27jan-1.jpg
HamburgersScouts27jan-10.jpg
HamburgersScouts27jan-2.jpg
HamburgersScouts27jan-3.jpg
HamburgersScouts27jan-4.jpg
HamburgersScouts27jan-5.jpg
HamburgersScouts27jan-6.jpg
HamburgersScouts27jan-7.jpg
HamburgersScouts27jan-8.jpg
HamburgersScouts27jan-9.jpg

back top