Greppeltocht 2017

Na twee jaar overgeslagen te hebben zijn enkele roverscouts en stam weer op bezoek geweest bij Scouting de Veste in Hasselt. Met twee teams hebben ze meegedaan aan de greppeltocht.

Anouk, Ellen en Silke van team roverscouts en Sander, Emiel, Neal, Jesse en Patrick van de stam waar Sander een moeilijke russische groepsnaam voor bedacht had. Om in het thema "greppeltocht goes Russia" te blijven.

Om 8 uur waren we met zijn allen in Hasselt. De stam zou blijven overnachten en moest nog snel hun tent opzetten. De roverscouts maakten zich klaar voor de wandeltocht, het regende bij vertrek helaas al.

De groepen hielden elkaar, en de andere lijdingx aan het thuisfront, op de hoogte via whatsapp. De stam begon de route door als een stel mafkezen aan lantaarnpalen te ruiken. Als je goed je best deed kon je een geur ontdekken die normaal niet aan palen kleeft en wist je dat je de goede kant op ging. Anouk, Ellen en Silke begonnen met de hoogste opdracht: via een touwbrug de bomen in klimmen om vervolgens enkele meters naar beneden te tokkelen.

Na de eerste posten liep de stamgroep al snel hun oude vertrouwde weiland in, want dat was de vorige keer ook niet bevallen. Na enige tijd lopen kwamen we een slootje tegen, daar was overheen te komen. Al gauw werd het land natter en zompig. Emiel riep: schoen 1 nat, schoen 2 nat, ja we kunnen! Patrick liep achteraan te springen met zijn telefoon boven het hoofd.

Toen iedereen tot zijn middel in het water was geweest kwamen we een sloot tegen die toch echt te groot was. Een groep jagers dacht slim te zijn en ons vanaf de dijk te kunnen pakken. Zij dachten er uberhaupt niet aan om de sloot over te steken. Onze rugbrug hadden we ook niet bij ons: rechtsomkeert dus maar weer. 

De twee groepen kwamen elkaar bij de hamburgerpost weer tegen. Hier moest ook een van de groepsleden op de grond gaan liggen. Een ander goot met gestrekte arm een half pak vla leeg in zijn/haar mond. Gegarandeerd succes.

Uiteindelijk waren de roverscouts als eerst terug op het gebouw, waarna ook de stam volgde. Het feestje ging voor de stam nog even verder. We zijn uiteindelijk op plaats 5 (stam) en plaats 9 (rovers) geëindigd.

Greppeltocht-2017-1.jpg
Greppeltocht-2017-2.jpg
Greppeltocht-2017-3.jpg
Greppeltocht-2017-4.jpg
Greppeltocht-2017-5.jpg
Greppeltocht-2017-6.jpg
Week-11-17-web.jpg
Greppeltocht-Hasselt-2017-1.jpg
Greppeltocht-Hasselt-2017-2.jpg
Greppeltocht-Hasselt-2017-3.jpg
Greppeltocht-Hasselt-2017-4.jpg
Greppeltocht-Hasselt-2017-8s.jpg
Greppeltocht-Hasselt-2017-5.jpg
Greppeltocht-Hasselt-2017-6.jpg
Greppeltocht-Hasselt-2017-7.jpg

back top