Foto van de week

Nieuw op de website en met name op facebook is de foto van de week. De week wordt samengevat met een foto van een programma van een van de speltakken.

Week 51 - Kerstviering

2015 is afgesloten met de jaarlijkse kerstviering. Ditmaal bleven we met zijn allen gezellig op ons eigen terrein waar elke speltak iets heeft voorbereid.

Fvdw-kerst-2015-IMG_9804.jpg

Week 50 - Kerstkaarten

De welpen hebben afgelopen zaterdag kerstkaarten gemaakt en deze vervolgens bij de nabije buurt bezorgd. Een klein bedankje vanuit Scouting Gaanderen en hopelijk een gewaardeerd gebaar.

12342725_1093118204055575_1755755234331356549_n.jpg

Week 49 - Sinterklaasgedichten

De scouts hebben vrijdag het sinterklaas-sms-opdrachtenspel gespeeld. Er werd onder ander een gedichtje geschreven die om 21:00 uur aan sinterklaas werd voorgedragen.

Fvdw-scouts-sinterklaas-15-IMG_9468.jpg

Week 48 - Boshockey

De welpen hebben deze week boshockey gespeeld. Een compleet nieuw spel welke je, vanzelfsprekend, in het bos speelt met hockeysticks, hockeyhelmen en gekleurde dobbelstenen.

Fvdw-boshockey-IMG_9409.jpg

Week 47 - Bever en welpenkamp

De bevers en welpen hebben dit weekend samen een kamp gehad. Waar? Geen idee. Het diner hebben we knus in de keuken gehouden. Borden en bestek werden dit keer gemaakt van saus.

Fvdw-2015-welpenkamp-9342.jpg

Week 45 - Nasi

De scouts hebben deze week een kookprogramma gedaan. Ditmaal stond er nasi op het menu aangezien de rijst met de RSW in april niet bij alle groepen zeer goed gelukt was. 

Fvdw-nasi-scouts-IMG_8984.jpg

Week 44 - Buitenbioscoop

De explorers hebben met Halloween een buitenbioscoop gebouwd en halloweenhapjes gemaakt. 

9c635553d85c49d471852fe194267736.jpg

Week 43 - Wentelteefjes

De welpen hebben deze week wentelteefjes volgens traditioneel scoutingrecept gemaakt.

Foto_van_de_week_okt_1.jpg

Week 42 - Jotihunt

De jotihunt stond dit jaar in het teken van Star Wars. Meer hunts maar juist weer minder opdrachten dan vorig jaar. We zijn geëindigd op de 46e plaats en hebben een leuk weekend gehad!

Foto_van_de_week_okt_2.jpg

Week 40 - scoutingfakkels maken

De scouts hebben vorige week dikke takken verzameld om fakkels van te kunnen maken. Deze week was het zover. Gewapend met bijlen en zagen werden inkepingen in de stok gemaakt zodat deze gevuld konden worden met kleine materialen als kleine houtjes maar ook gras en bladeren. De fakkels gemaakt van dennenhout schenen uiteindelijk het beste en langste te branden.

Foto_van_de_week_nj_3.jpg

Week 38 - chips bakken

De welpen hebben zaterdag een kampvuur gemaakt om chips en appels op te maken. De aardappels werden met een speciaal mesje gekruld tot chips en de appels werden voorzien van suiker en kaneel. Na het zorgvuldig inpakken van deze lekkernijen werd het op het kampvuur gelegd en na het goed in de gaten houden van de tijd konden de welpen proeven. Ze waren meer dan tevreden!

Foto_van_de_week_nj_1.jpg

Week 37 - vlotvaren

Vrijdagavond 11 september verzamelen de scouts zich op de afgesproken plaats, bij de bielheimerbeek. De leiding komt aan met de aanhanger en materialen om vlotten te kunnen bouwen. De PL's krijgen het bouwplan aangereikt door de leiding waarna dit met zijn allen goed wordt uitgevoerd en er 1 groot vlot als resultaat ontstaat. Stevig genoeg en met genoeg drijfvermogen om met zijn allen het water op te gaan.

Foto_van_de_week_nj_2.jpg

Week 36 - Airbornemars

Zaterdag 5 september hebben de welpen, scouts en explorers meegelopen met de airbornemars. Het was een regenactige dag die op het station in Gaanderen al begon. Voor het lopen hebben we gewacht tot het gelukkiger wat droger werd. Tijdens de wandeltocht mocht dit de pret niet drukken.

2015-09-05_12.09.28.jpg

Week 26 - laatste opkomsten

De welpen hebben als laatste opkomst van het scoutingjaar een ouderopkomst gehad. Veel ouders hebben meegedaan met deze opkomst in het bos. De ouders hebben onder andere tegen hun kinderen vlaggetje veroveren gespeeld. 

Foto_week_26_ouderopkomst.jpg

Week 25

De scouts (en de overvliegende welpen) hebben vrijdag 19 juni het sms-spel gespeeld. In groepen zijn de scouts door Gaanderen gegaan om de verschillende opdrachten goed te volbrengen. Tijdens welke opdracht deze foto is gemaakt is niet geheel te zeggen.

Foto_van_de_week_25_smsspel.jpg

Week 23

Tijdens het welpenkamp hebben we bezoek gehad van de Gaanderense Maffia. Deze inside-foto is gemaakt op de schuilplaatslocatie van de maffia net voor de welpen hier aankwamen tijdens een dropping.

Foto_van_de_week_23_maffia.jpg

Week 22

De scouts en explorers hebben weer meegelopen met de 10 kilometer van de Gaanderense avondvierdaagse. Het tempo zat er weer lekker in. Deze fitte foto is van de eerste avond.

Foto_van_de_week_22_avondvierdaagse.jpg

Week 21

De explorers hebben zelf een pizzaoven gemaakt met stenen en houtvuur. Naar eigen zeggen smaakten de pizza's goed.

Foto_van_de_week_21_pizzaoven.jpg

Week 20

Zaterdag 16 mei hebben de welpen een zeer uitdagend survivalprogramma gehad. Rondom het terrein was een touwenparcour uitgezet. Beginnend hoog in de bomen, naar wandelen over vaten, slingeren als een aap en geblindoekt een parcour volgen om vervolgens tijgerend te eindigen.

Surival_welpen_16_mei_15_-_14.jpg

Week 19

In de week van 3 t/m 8 mei zijn de scouts en explorers op ardennenkamp geweest. Ditmaal ging de reis weer naar België, Sint-Joris-Weert om precies te zijn. Zie hier alle verhalen en foto's van deze week. Deze foto is gemaakt tijdens een pauze van een wandeling waar de scouts dankbaar gebruik van maken om even hun lunchpakketje te nuttigen.

Foto_week_19_ardennenkamp.jpg

Week 18

Zaterdag 2 mei is de (ardennenkamp)leiding bezig geweest met de voorbereidingen en het inpakken van de spullen voor het ardennenkamp. Even tijd voor een korte pauze.

Foto_week_18_voorbereiding_ardennenkamp.jpg

Week 17

Hans en Camille zijn afgelopen vrijdag begonnen aan onze nieuwe kastenwand. Het ziet er al goed uit!

Foto_van_de_week_kast_Hans_en_Camille.jpg

Week 16

Dit weekend stonden de scouts met 3 patrouilles op de RSW. Deze foto is gemaakt op post Scoga tijdens de hike. Een kijkje van de kant van de leiding tijdens de Regionale Scouts Wedstrijden.

Foto_van_de_week_RSW_de_juiste.jpg

Week 15

Woensdag 8 april zijn groep 1/2 van de basisschool Sint Martinus bij scouting geweest. Ze hebben popcorn gepoft op het kampvuur, geknutseld en zijn over een hindernisbaan geweest. Na deze ochtend (de eerste in een serie van 2) hebben de kinderen goed kunnen zien wat we bij de bevers doen. Hierbij de foto van voor de kinderen aan kwamen.

2015-04-08_09.24.36.jpg

Week 14

De Scouts die meedoen met de RSW hebben zaterdagmiddag 4 april een extra RSW-training gehad met betrekking tot routetechnieken. Een puntje waar de patrouilleleiders graag nog aan wilden werken na de vorige hike.

Foto_van_de_week_4.jpg

Week 13

Zaterdag 27 maart hebben we een klussendag gehouden. We zijn onder andere beziggeweest met de poort, het houthok op het veld en de kastenwand en de vloer in de kleine zaal. Iedereen die heeft geholpen, ontzettend bedankt!

Foto_van_de_week_3.jpg

Week 12

De explorers hebben, samen met de andere leiding, bij Axel (leiding) versierd voor zijn verjaardag!

Foto_van_de_week_2.jpg

Week 10

De Scouts zijn voor de RSW bezig geweest met een toneelstukje. Niet helemaal waar de kwaliteit van de leiding ligt maar het is de scouts goed gelukt!

Foto_van_de_week_1.jpg

Week 10

Een van onze deuren is deze week veranderd in een gameboy. Althans een schildering hiervan voor een van de doe-opdrachten van iScout.

Foto_van_de_week_iScout.jpg

Week 9

De welpen zijn bezig met het insigne kampvuur. Hier spelen ze het tikspel brandwondentikkertje (zeer vergelijkbaar met ziekenhuistikkertje).

Foto_van_de_week_insigne.jpg

Week 8

Vrijdagavond rustig beginnen met een avondje van de stam: aftellen tot 9 uur.

2015-02-20_20.46.51.jpg

Week 7

Afgelopen zaterdag hebben de bevers en welpen samengewerkt rondom het thema valentijn. Over het veld waren papierhartjes met opdrachten verstopt.

Foto_van_de_week_valentijn_1.jpg

Week 6

In de afgelopen week zijn de explorers bezig geweest met het maken van popcornmachientjes. Ze hebben zelfs ontdekt hoe ze de popcorn zo lekker zoet als in de bioscoop krijgen.

popcorn-machine-zelf-maken-blikje-04.jpg

Week 5

We sluiten de laatste week van januari af met een foto van het waxinelichtjes smokkelen bij de scouts.

Foto_van_de_week_4.jpg

Week 4

Deze week stond het sneeuwweekend centraal. Het programma van de welpen werd verruild voor handschoenen, sneeuwballen, sneeuwpoppen en warme chocolademelk.

Foto_van_de_week_3.jpg

Week 3

Een nieuw jaar betekent nieuwe activiteiten. De foto van deze week is gemaakt bij de welpen in het klimbos in Natuurpark Akkermansbeek.

Foto_van_de_week_2.jpg

Week 2

 De foto van de eerste scoutingweek van 2015 is tijdens het bakprogramma van de explorers. (Met ons nieuwe plafond in beeld).

Foto_van_de_week_1.jpg

back top