Denk verder op Lsw

Na een geweldige prestatie en daarmee de derde plek op de regionale scoutingwedstrijden, mocht dit kunstje herhaald worden op de landelijke scouting wedstrijden. Paul, Lieke, Collin, Remco en Mike deden onder de naam denk verder mee aan de lsw. Vol goede moed treden ze al om half acht aan bij het scouting gebouw zodat we om acht uur konden vertrekken richting Baarn.

Na aankomst viel het ons gelijk op dat de lsw erg massaal is, 650 scouts zijn bij elkaar gekomen om de beste van Nederland te worden. De eerste dag stond in teken van het kampopbouw, maar eerst werd de lsw geopend. Hiervoor moesten alle scouts naar de kampvuurkuil, nadat 650 scouts zaten, werd de lsw geopend en kregen we voor de eerste keer het theater te zien. We zouden nog enkele keren vaker in de kampvuurkuil komen. Na het theater werd het kampterrein opgebouwd. De tent werd strak neergezet en de blaren zaten op onze handen van het knopen. Na het kampterrein opbouwen, was er even tijd om kennis te maken met de buren. Wij hadden een patrouille uit assendelft in de buurt en al snel werden de regio’s belachelijk gemaakt. Ook kwamen wij er achter dat het programma erg strak en vol zit. We moesten gelijk klaar staan voor het eerste spel van de lsw, er zouden nog veel spellen volgen. Bij het eerste spel moesten wij vragen over het milieu beantwoorden, Het antwoord stuurde ons door naar de volgende vraag. Ook moest er een flesje water meegenomen worden, bij posten kon ons water vuil worden. Het vuile water moest gezuiverd worden. Het spel was een leuk principe en het kwam erg goed uit de verf. Ook na dit spel moesten we gelijk door met het volgende activiteit, het koken. Omdat het code rood was, mochten we geen vuur gebruiken en dus bereidden wij een koude macaroni maaltijd voor, dit viel goed in de smaak. Vervolgens kwam het avondspel, bij dit spel moesten wij wedstrijdjes doen tegen andere groepen. Door het spel te winnen, kregen we elementen waar je nieuwe elementen van kon maken. De strijd zat er goed in en ook hier hebben we aardig wat punten gescoord. De dag werd afgesloten met een avondtheater en eventueel een kom soep. We doken de slaapzak in en sliepen al snel.

De volgende morgen ging de wekker vroeg, er was weinig tijd om wakker te worden, vandaag stond de dag in teken van de hike. Langzaam stonden we allemaal op, alleen Collin had er veel moeite mee. We hebben meteen ontbeten, lunchpakketje gemaakt en de hike kon beginnen. Via de routetechnieken werden wij door de omgeving van Baarn gestuurd. Het viel ons op dat de routetechnieken makkelijker waren dan op de rsw. Iedereen begreep het, euhh... Lieke had er nog wel moeite mee. We gingen snel van post naar post en de opdrachten werden redelijk  uitgevoerd. Na een aantal uur lopen, kwamen we terug op het terrein. Terwijl Mike trots is dat hij eindelijk een hike goed heeft uitgelopen, kwam de volgende activiteit er weer aan. Koken mochten wij nog steeds niet dus werd dit voor ons gedaan. Wij moesten nog wel even een toetje maken. Deze viel bij de jury zeer goed in de smaak, 99 van de honderd punten? Ook Mike genoot van het toetje, En de cameraman heeft dat ook gezien. Het zal ook eens niet, Mike met eten op de foto. Het lukt hem wel weer, tussen 650 scouts wordt juist hij weer op de foto gezet. Vanavond hadden wij geen spel voor punten, maar een subkampfeest. Ieder subkamp had een paar activiteiten waarmee iedereen zich kon vermaken. Lieke, Paul en Remco hebben geweerwolfd en Mike en Collin zijn alle subkampen af geweest en hebben bijvoorbeeld boog geschoten. Ook aan deze dag kwam snel een eind. Na het theater zijn wij snel onze bed ingedoken.

De volgende morgen, alweer de laatste dag, heeft Mike ervoor gezorgd dat we heerlijk gewekt werden. We werden heerlijk wakker met muziek van Ed Sheeran. Vandaag zal in het teken staan van de kampafbraak. De laatste puntjes nog even binnen vissen en daarna weer naar huis. Maar we begonnen eerst met een ochtendspel, we moesten met materialen handelen zodat we meer materialen kregen. Van materialen kon je ook gebouwen halen en zo een stadje opbouwen met je subkamp. Dit spel bleek erg lastig voor ons en we hadden er dus erg veel moeite mee. Ook viel het ons op Dat Paul de patrouille van assendelft maar niet met rust kon laten. Continu zat Paul achter de patrouille aan. Na het spel begon direct de kampafbraak, dit ging ook niet echt vloeiend maar we stonden na wat tijd klaar voor vertrek. Maar natuurlijk eerst het laatste theater en de prijsuitreiking. Daarna konden we snel naar huis.

Wij hebben vooral een leuk kamp gehad, het was een leuke ervaring en erg gezellig. Met de lol die wij getrapt hebben, zijn wij 65e geëindigd van de ongeveer honderd patrouilles. Moe maar voldaan keerden wij terug. De leiding stond ons al trots op te wachten omdat we zijn boven beide patrouilles van Doesburg geëindigd.   

26737224670_38f1716bb0_b.jpg
26945049532_1ff69e3a2d_b.jpg
lsw 2016.jpg
WhatsApp-Image-20160522.jpg
WhatsApp-Image-20160522-2.jpg

back top