Ardennenkamp (DE) dag 6

De laatste dag alweer. We worden luid gewekt door een sirene, 8:00 uur het is tijd om op te staan. Het laatste eten wordt verdeeld en opgemaakt. De patrouilles komen langzaam op gang. Iedereen lijkt moe en niet heel erg gemotiveerd om de boel weer in te pakken. Eerst maar een lekker ontbijtje met sateetjes, eieren en zuur Duits brood.

28.04.2014 11:17:02

Rond 10:00 uur komt er actie. De keukens worden afgebroken, kampkisten weer in orde gemaakt en de tenten ingepakt. Wat een samenwerking! De patrouilles hebben minimale hulp nodig en verdelen zelf de taken. De Lijdingx waren, dankzij de tent die zij in bruikleen hadden, zo klaar en konden zo hier en daar al wat assisteren. Dit maakte dat we rond 11:30 uur min of meer klaar waren voor vertrek. Het wachten was op Mark met de vrachtwagen, dat nog even bleek te duren. Dus tijd genoeg voor een laatste groepsfoto, een bescheiden vuurtje en het opmaken van het snoep. Maar… opeens kwam er actie! Er werden weer 2 teams gevormd en het voetbalveld werd weer gevuld met actieve spelers. Bij het kampvuur werd de macarena gedanst door Patrick, Camille, Petra, Ellen, Silke, Jelco, Jeffrey (die het voetbalveld hiervoor verliet) en Femke gevolgd door nog veel slechtere liedjes met nog slechtere dansjes.

Rond 13:30 uur kwam Mark met de vrachtwagen. We keken links, we keken rechts en alle spullen zaten erin. Opnieuw weer een super samenwerking!!! Iedereen stond klaar om te helpen en stak zijn/ haar armen uit de mouwen. Rond 14:00 uur vertrokken wij richting Gaanderen.

Het was een goede reis met weinig files. Ook Mark en Krijn hebben aardig door kunnen rijden met de vrachtwagen. Eenmaal bij het gebouw stonden er al wat ouders klaar om ons op te wachten. Wederom zette iedereen weer even de schouders eronder om alle spullen snel op te ruimen. Iedereen werd bedankt voor zijn/ haar bijdragen en er werd geconcludeerd dat het weer een fijne week was.

Ook ons 7e Ardennenkamp was weer geslaagd. Het was een kamp dat gekenmerkt werd door Herr Kletterwald en zijn uitspraken, het weer dat ontzettend meeviel, de meevaller voor de Lijdingx dat zij een tent in bruikleen konden krijgen, het kamp dat er bijna meer Lijdingx waren dan jongelui, het stuwmeer op loopafstand, het hout voor het kampvuur dat rechtstreeks uit het bos kwam, de actieve potjes voetbal, de tafeltennistafels, de grotten en natuurlijk de Lidl!

We kijken terug op Jeffrey die een goede bemiddelende patrouilleleider blijkt te zijn, Silke die de sterren van de hemel speelt met voetbal, Femke die een echte doorzetter is met haar knie, Jelco die een goede houthakker blijkt te zijn, Ellen die zich prima kan vermaken in de wasruimte, Jeroen die een goede leider blijkt te zijn bij een klimparcours, Chris die heel actief is met voetballen, Marco die alles wel prima vindt, maar binnen zijn patrouille zich prima laat horen, Mike met zijn droge humor, Paul onze hakkoning, Joran die overal enthousiast over is.

Mathijs die onverwachts overal in klimt, Jasper die het punkgehalte van het kamp wat opkrikt, Maarten die de balans houdt binnen de Roverscouts, Jannick die overal zijn visie over laat weten, Camille met zijn verwonderende uitspraken, Jesse die maar door blijft eten, Emiel die altijd energie heeft, Axel die minstens net zoveel energie heeft als Emiel, Krijn met zijn inspirerende ideeën in de late uurtjes, Michiel die alles lachend van een afstand bekijkt en begeleid, Thijs met zijn camera voor de mooie plaatjes, Patrick die ook zorgt voor de mooie kiekjes en uit zijn stagiaire functie is gegroeid, Aik die even verbaal ingrijpt wanneer het mis gaat, Harm die rustig zijn taakjes uitvoert, Petra die haar eerste Ardennenkamp heeft overleefd en Marion die weer blij was dat ze mee kon.

Bedankt allemaal!

 

Ardennen2014dag6-01.jpg
Ardennen2014dag6-02.jpg
Ardennen2014dag6-03.jpg
Ardennen2014dag6-04.jpg
Ardennen2014dag6-05.jpg
Ardennen2014dag6-06.jpg
Ardennen2014dag6-07.jpg
Ardennen2014dag6-08.jpg
Ardennen2014dag6-09.jpg
Ardennen2014dag6-10.jpg
Ardennen2014dag6-11.jpg
Ardennen2014dag6-12.jpg
Ardennen2014dag6-13.jpg
Ardennen2014dag6-14.jpg
Ardennen2014dag6-15.jpg
Ardennen2014dag6-16.jpg

back top