Ardennenkamp (DE) dag 2

Ardennenkamp dag 2 alweer…. De tenten gaan open en… DROOG! Huh… alweer? Moeten we ons idee alweer bijstellen. Maar goed, dat lukt ons aardig.

28.04.2014 11:17:02

Om 5:45 uur waren de eerste Scouts al in de benen. Rond 8:00 uur was ongeveer iedereen ontwaakt. Gezien het grote aantal jongens, stond er geen lange wachtrij voor de douches. Het kampterrein ontwaakt langzaam. Er worden pantosti’s gemaakt, het vuur wordt aangewakkerd en er wordt voorzichtig een potje tafeltennis gespeeld.

Rond 11:00 uur wordt iedereen gemobiliseerd voor en bezoekje aan het dorp met die alte stadt. Prachtig al die huisjes die in de loop der jaren al 10 keer gemoderniseerd zijn en de zeer vriendelijke bewoners die timide knikkend ons begroeten als zoveelste toerist. Wat hebben we genoten. Het was immers droog en een prima temperatuur, dan gaan we natuurlijk niet mokken over de activiteit. Voor het bezoek aan deze prachtige oude stadskern werd iedereen voorzien van 2 Duitse harde broodjes. Het vrouwtje van de bakkerij sloeg bijna stijl achterover bij de bestelling van 60 broodjes. Met een broodje in de hand gingen we op zoek naar pingpongballetjes. Deze waren echter moeilijk te vinden in dit dorp. Of zou het komen dat Harm, op zijn goed bedoelde Duits, vroeg om Pfing Pfong ballen en mensen dit niet begrepen hebben. Maar uiteindelijk zijn we toch voorzien. Jesse heeft zowaar nieuwe schoenen gekocht, echte kwaliteitsschoenen voor €20,-.

Na het bezoek van de stad gingen we op zoek naar ons volgende doel, de Lidl! De Lidl betekent veel voor ons. Lidl is niet alleen een winkel, maar tevens een dagactiviteit en een droge/ warme plek.
Voor €2.50 per persoon konden we een maaltijd samenstellen. In de patrouilles zijn geslaagde maaltijden gecreëerd. De scouts hadden vissticks, rösti en broccoli. Ze wisten alleen niet dat ze de broccoli nog klein moesten snijden. Dus het ging zo de pan in. Totdat Michiel er bij kwam en hen verbeterde.

De Explorers hebben ook rösti gegeten, met een salade en hamburgers. Als nagerecht hadden zij aardbeien met slagroom op Luikse wafels. De roverscouts hebben gebarbecued net als de lijdingx.

In de middag ging het overgrote deel van de lijdinx nog een wandeltocht maken, vergezeld door Jeffrey en Joran. De Roverscouts liepen mee tot aan de dam. Hier lieten zij zich niet tegenhouden door waarschuwingsborden en hekken en hebben zij de dam van alle kanten ontdekt en bekeken. Ondertussen zou een moest Axel nog een Geocache vinden. De Roverscouts haakten vervolgens af en de rest zetten de tocht voort, 6 km bult op en af.
Ondertussen hebben Silke en Ellen hun kans gegrepen om zich terug te trekken in de badkamer. 2,5 uur later (echt waar!) kwamen zij gestreken, gewassen, goed gestyled, helemaal bijgepraat en met een volle mobiel weer naar buiten. Paul heeft zich bezig gehouden met het hakken van het hout, evenals Jelco. De Roverscouts (Jasper, Maarten, Mathijs en Jannick) hadden in de middag een boom omgehakt en helemaal de heuvel opgetrokken. Genoeg te doen dus.

In de avond was het rustig. De patrouilles deden netjes hun afwas (van Jeffrey hoorden wij dat zijn vader heel trots op hem was) en vermaakten zich prima. De Roverscouts stookten het vuur (in de BBQ onder het tentzeil, sukkels) hoog op, de Explorers hielden het op een goed gesprek in de tent en de Scouts deden Karaoke onder hun zelfgebouwde keuken. Rond 22:00 uur regende het flink en dit maakte dat de avond vroeg werd afgesloten en iedereen naar bed ging.

De lijdingx sloten de avond af onder de zelfgebouwde luifel en besloten dat ze morgen avond toch echt de Scouts gingen verplichten om zich te douchen en hun tanden te poetsen. Het was een natte, maar redelijk warme nacht.

 

Dag2-001.jpg
Dag2-002.jpg
Dag2-004.jpg
Dag2-006.jpg
Dag2-007.jpg
Dag2-010.jpg
Dag2-025.jpg
Dag2-043.jpg
Dag2-044.jpg
Dag2-046.jpg
Dag2-049.jpg
Dag2-050.jpg
Dag2-051.jpg
Dag2-057.jpg
Dag2-058.jpg
Dag2-060.jpg
Dag2-062.jpg
Dag2-063.jpg
Dag2-066.jpg
Dag2-068.jpg
Dag2-070.jpg
Dag2-072.jpg
Dag2-074.jpg
Dag2-075.jpg
Dag2-076.jpg
Dag2-085.jpg
Dag2-088.jpg
Dag2-089.jpg

back top