Ardennenkamp 2 mei 2011

De dag begint zoals velen andere dagen tijdens het Ardennenkamp. Het vuur wordt langzaam weer aangewakkerd en de leiding zet zoals altijd handmatig koffie. Het ene kind ontwaakt vroeger dan de ander en zo komt heel voorzichtig de dag op gang.

01.05.2011 20:06:59

Iedereen heeft goed geslapen omdat we de vorige avond nog een stevige wandeling hebben gemaakt van zo'n 6 kilometer. Dit in het kader van "terrein verkennen". De onmgeving is rustig, mooi en heeft genoeg te bieden, ook dit jaar ligt de camping langs de Ourthe.

Weer terug naar de orde van de dag. Iedereen maakt ontbijt en maakt zich klaar voor een activiteit en de lijdingx steekt de koppen bij elkaar om iets moois te vinden. Camille heeft een landkaart, deze vouwen we uit en we turen over de kaart. Uiteindelijk besluiten we te gaan wandelen in een natuurgebied, een bomenroute waar veel verschillende bomen staan en deze zijn kenbaar door bordjes die naast de betreffende bomen staan. Erg educatief.
We verlaten de camping en rijden richting Forge de la Plez, niet bepaalt een grote plaats maar dus wel een mooie wandelroute.

We wandelen het bos in en gelijk merken we dat we in een heuvalachtig gebied zitten, gelijk gaan we heuvel op, een echte kuitenbijter. Halverwege de route stoppen we even om onze lunchpakketjes te nuttigen en even uit te hijgen. Als iedereen weer aardig afgekoeld is en weer opgeladen lopen we weer verder. Het laatste gedeelte van de route gaat langs de grote weg, niet echt iets waar wij als leiding op zitten te wachten. We herkennen verderop in het veld de verlaten spoorweg die ook langs de parkeerplaats loopt. We besluiten natuurlijk voor die route te kiezen. We stekkeren dwars door het veld todat we geremd worden door een beekje. De schoenen en sokken gaan uit, broekspijpen omhoog en er dwars doorheen, een enkeling waagt zich hier niet aan en besluit iets verder door te lopen en de route voor droge voeten te kiezen.

Het drietal dat voor de "droge voeten route" heeft gekozen loopt nu wel aardig achter, het betreft hier Patrick, Krijn en Aik, ze lopen stevig door om de achterstand goed te maken. Tot op een gegeven moment op een meter van hen vandaan een hevig geritsel uit de bosjes komt, er schieten allerlei gedachten door het hoofd van de drie, een slechte grap? Een scout? Explorer of een hele flauwe leidingx? vervolgens schiet er een ree uit de bosjes en weet niet hoe snel hij weg moet komen. Wow, wat een ervaring, dit maak je niet vaak mee. Zo dichtbij. Het verhaal wordt natuurlijk snel gedeeld met de rest.

Niet veel later komen we terug bij de auto's en wordt er een vervolg voor de dag bedacht.
We besluiten naar La Roche te gaan, even rond struinen en wat vrije tijd, al snel slingeren we over de wegen richting La Roche. Daar aangekomen lopen we gezamelijk naar het centrum en verdelen de kids in groepen.

De explorers gaan patat eten en de scouts kopen een souvenir en de lijdingx bezoeken een kerk en gaan vervolgens op een terrasje zitten, hier komen we de ouders van Joris tegen, heel toevallig en voor ons wordt het alleen nog maar leuker als ze besluiten om ons Ardennenkamp te sponsoren. We nemen het in ontvangst en bedanken ze hartelijk.
Tegen een uur of vier stappen we in de auto en rijden richting een supermarkt om boodschappen te doen voor de avond en de volgende dag, elk kind krijgt 2 euro te besteden voor het avond eten.

we kachelen weer richting de camping, hier komen we tegen een half zes weer aan en iedereen kan gelijk beginnen met koken. De lijdingx bouwt een skottel BBQ op die voor deze week gesponsord is door Johnny, deze werkt geweldig.

Zo komt er heel langzaam een eind aan deze mooie zonnige dag.

IMG_4369.JPG
IMG_4370.JPG
IMG_4374.JPG
IMG_4375.JPG
IMG_4382.JPG
IMG_4383.JPG
IMG_4384.JPG
IMG_4385.JPG
IMG_4387.JPG
IMG_4390.JPG
IMG_4391.JPG
IMG_4396.JPG
IMG_4398.JPG
IMG_4399.JPG
IMG_4401.JPG
IMG_4402.JPG
IMG_4409.JPG
IMG_4413.JPG
IMG_4422.JPG
IMG_4425.JPG
IMG_4426.JPG
IMG_4430.JPG
IMG_4431.JPG
IMG_4432.JPG
IMG_4434.JPG
IMG_4444.JPG
IMG_4445.JPG
IMG_4452.JPG
IMG_4454.JPG
IMG_4456.JPG
IMG_4457.JPG
IMG_4459.JPG
IMG_4463.JPG
IMG_4464.JPG
IMG_4465.JPG
IMG_4469.JPG

back top