Ardennen 2019, dag 2

Dag 2 begint rustig. De scouts op de Brunssumse hei ontwaken langzaam. De beheerder vertelde ons gisteren dat als we stil zijn, we misschien wel reeën op bezoek krijgen. Die hebben we natuurlijk niet gezien.

De Explorers (Marco en Jeroen) zijn vroeg wakker en kunnen niet wachten op het ontbijt. De scouts hebben er minder moeite mee maar alles wordt uiteindelijk uitgedeeld en al gauw wordt er door iedereen gegeten. Lunchpakketjes hoeven niet, want we blijven vandaag op het terrein.

Rondom over het terrein en ook op ons veld staan verschillende beesten van schuim. Een everzwijn, een uil, Bambi, maar ook een alligator. Deze zijn bedoeld om met pijl en boog op te gaan schieten. Vandaag gaan we dus samen met Rob de beheerder op stap.

In drie groepen van ieder minstens 2 uur krijgen we een blaadje met huisregels om te ondertekenen en een instructie. Gewapend met pijl en boog, een handschoentje en armbescherming kunnen we het terrein over.

De eerste groep scouts zijn op pad dus de lijdingx moet snel verzinnen wat we met de overige groepen gaan doen. Een militair vliegveld stond al hoog op het lijstje om even te bekijken. Helaas hadden we eenmaal bij de auto’s slechts nog maar een uurtje. De reistijd zou een halfuur tellen. In alle haast snel besloten om dan toch maar vast per groepje boodschappen te gaan doen.

En daar ging het mis. Onze grootste fout. Marco is de laatste in de rij en geeft via het 27mc bakkie aan dat alle auto’s klaar staan. We zijn nog geen minuut op weg als Patrick schrikt, vrijwel meteen daarna, alsof het zo bedoeld is gaat de telefoon: Bianca. Oeps, we zijn haar vergeten. Hoe maken we dit nog goed?

Bij de Lidl krijgen de 2 groepen die mee zijn 2 euro per persoon om avondeten te halen. Dit blijkt ruim voldoende want er wordt weer goed ingekocht aan toetjes. Ook gezond, is het vereiste, iets groens als het kan. 

Rene wilt eigenlijk toch wel graag schieten en gaat met de eerste groep scouts mee. Op een paar vermiste pijlen na is alles goed gegaan. 

Terwijl Johan, Thijs, Gwen, Mila en Misha aan het schieten zijn gaan Daniel, Mees, Enzo, Lars, Amber en Iris met Bram en Bianca boodschappen doen. En langs de action voor nieuwe afwasborstels. 

De Explorers zijn ondertussen teruggekomen van de inkopen van hun avondspel. Ze hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een heel arsenaal aan waterspuiten en waterpistolen te kopen. Alleen al van dit aanzicht werd Rene een beetje angstig en haastte zich naar de stad om zichzelf ook met een supersoaker te kunnen verdedigen. 

Terwijl de Explorers eindelijk aan de beurt zijn om op schuimbeesten te jagen is Linda bij ons op een leeg terrein aangesloten. Zij zal enkele dagen op het parkeerterrein verblijven in een zelf meegebrachte accommodatie. 

Hoewel Thijs een keer zijn boog is vergeten mee te nemen (klein detail), Roy andere pijlen raakt en bij de scouts sommige pijlen verdwijnen vindt Paul een pijl van weken geleden terug. 

De scouts maken nog snel een uitstapje naar een park in Meerssen. Een ritje van een halfuur voor een klein stadje met een kerk en een park die er op de foto’s wat groter uit leek te zien.

Iedereen verzamelt zich weer op het kampterrein en er ontstaat een spontaan watergevecht. Bram, Chris, Michiel en Patrick grijpen het moment aan om Bianca weer ter vriend te krijgen. De chocolade maakt alles weer goed en ze wilt het zelfs gelukkig nog met ons delen. Achteraf blijkt waarom, ze had liever koekjes gehad.

De patrouille van Johan heeft de uitdaging aangenomen om kaassoufles te bakken met spinazie. Jeroen staat zoals elk jaar achter het gasfornuis een pan met aardappeldingen om te draaien. Dit keer zijn het driehoekjes, variatie alom. De patrouille van Iris gaat aan de rundvleessalade en aardappels.

Het avondprogramma is vandaag voor de Explorers. Iedereen krijgt een gekleurde breaklight om zijn pols. Hierdoor hoor je bij team groen, geel of blauw. Het is de bedoeling om in het bos de oranje en roze lichtjes te vinden en er zoveel mogelijk terug te brengen naar de keuken van de Explo’s. Maar let op, ondertussen kun je elkaar tikken waardoor je van bandje en daarmee je team wisselt. Al je punten scoor je dan dus weer voor een ander team. 

Iedereen is fanatiek aan het rennen, ook de Lijdingx natuurlijk. Als het echt donker wordt, iedereen moe terugkomt en alle kleurtjes uit het bos zijn, is het klaar. De uitslag? Die komt morgen, er is namelijk nog geen prijs voor handen.

We sluiten af met wat te drinken en chips bij het kampvuur en zo wordt het weer langzaam stil op de Brunssumse hei.

IMG_0515.jpg
IMG_0528.jpg
IMG_0534.jpg
IMG_0544.jpg
IMG_0549.jpg
IMG_0555.jpg
IMG_0561.jpg
IMG_0571.jpg
IMG_0577.jpg
IMG_0582.jpg
IMG_0590.jpg
IMG_0613.jpg
IMG_0617.jpg
IMG_0635.jpg
IMG_0640.jpg
IMG_0643.jpg
IMG_0650.jpg
IMG_0651.jpg
IMG_0658.jpg
IMG_2221.jpg
IMG_2227.jpg
IMG_2229.jpg
IMG_2238.jpg
IMG_2240.jpg
IMG_2241.jpg
IMG_2258.jpg
IMG_2264.jpg
IMG_2270.jpg

back top