Ardennen 2019, dag 1

Rond 9 uur komen alle Scouts en Explorers bij het scoutinggebouw aan. Volgeladen met alle spullen, en nieuw dit jaar, de fiets! Iedereen heeft er zin in en staat te popelen om te vertrekken.

29.04.2019 11:36:30

De vrachtwagen van Marc wordt snel ingepakt en dan komt het echte werk. Alle fietsen moeten netjes in de aanhanger gepuzzeld worden. Gelukkig heeft Michiel een goed systeem bedacht en kunnen alle fietsen mee. De vrachtwagen vertrekt naar Zuid Limburg en Ardennenkamp 2019 is nu echt begonnen.

De auto’s worden volgeladen met kinderen, hesjes en snoep. De navigaties staat ingesteld op een pauzeplek aan de A73 en in colonne kunnen we dan eindelijk vertrekken naar de Heikop in Brunssum. Voor het echte vakantiegevoel rijden we over Duitsland.

Bij het tankstation ziet de Lijdingx al snel een groot bord staan met koffie en gebak voor 1 euro. Prima plek! De kinderen vermaken zich bij de auto’s en kunnen niet wachten om weer te gaan.

Net voor aankomst op de eindlocatie begint het keihard te regenen. De scouts roepen over de 27mc bakkies al over de verwachtte dropping en dat ze in dit weer eigenlijk niet naar buiten willen. Alle patrouilles krijgen de instructie om naar de meest zuidelijke Aldi in Brunssum te lopen. Ze krijgen 2 euro mee en de taak om zo veel mogelijk verschillende artikelen te kopen.

Na de uitleg stopt gelukkig de regen en kunnen de groepen vertrekken. De Explorers gaan natuurlijk meteen aan de slag met Google Maps en de scouts vragen twee Limburgers met een hond de kortste weg naar de Aldi. Ohja, het is natuurlijk wel de bedoeling om zoveel mogelijk door de natuur te gaan en asfalt te vermijden.

Na het verkennen van het kampterrein door de Lijdingx, waar Marc al stond te wachten met de bagage, wordt vol goede moed begonnen aan het opzetten van de Lijdingxtent. Een mooi hoog plekje met uiteraard goed uitzicht op ons veldje en de kampvuurplaats wordt ons stekje voor de komende week.

Het opzetten van de legertent is nog een kleine uitdaging met nieuwe leiding en lijdingx die zich normaal gesproken met andere zaken bemoeit. Maar al met al zijn we tevreden over hoe ‘ie staat.

Al snel komen de Explorers als eerste aangelopen bij het kampterrein. Instinctief nemen ze gelukkig al enkele spullen mee en helpen Marco en Martijn met de tent en het pionieren van de keuken. Top!

Vrij snel volgt de tweede groep scouts, wel uit de verkeerde richting maar mooi op tijd. De groep van Johan en Thijs waren vlakbij geweest maar bedachten zich, zijn omgedraaid en 2 uur langer over de hei gedwaald.

De Explorers kregen het verzoek om te wachten met eten te koken zodat ze ongeveer gelijk met de scouts klaar zouden zijn. Er scheen al wel enige honger op te komen dus zeer spontaan werden de Scouts geholpen met het opzetten van hun tent en pionieren van de keuken.

Na de traditionele macaroni op zondag en de afwas werd het tijd om de omgeving te verkennen. Dit is natuurlijk vooral voor de Lijdingx want de meesten hebben tijdens de dropping alle paadjes en plantjes al wel gezien.

De Brunssumse hei krijgt in de vallende avond toch wel een spannende gloed over zich heen. De gekke verhalen van de leiding helpen daar ook niet echt bij. Na een rondje van zo’n 5 kilometer, veelal door mul zand, verdwijnt iedereen snel in zijn tent en is het tijd voor een koud eerste nachtje.

IMG_0385.jpg
IMG_0390.jpg
IMG_0392.jpg
IMG_0393.jpg
IMG_0398.jpg
IMG_0407.jpg
IMG_0413.jpg
IMG_0419.jpg
IMG_0421.jpg
IMG_0425.jpg
IMG_0429.jpg
IMG_0433.jpg
IMG_0436.jpg
IMG_0439.jpg
IMG_0445.jpg
IMG_0446.jpg
IMG_0447.jpg
IMG_0452.jpg
IMG_0453.jpg
IMG_0460.jpg
IMG_0469.jpg
IMG_0471.jpg
IMG_0474.jpg
IMG_0479.jpg
IMG_0480.jpg
IMG_0485.jpg
IMG_0486.jpg
IMG_0493.jpg

back top