Sms game en wilgentenen hut maken

Tijdens de opkomsten van 13 en 20 maart hebben we het sms spel gedaan en een wilgentenen hut gebouwd.

Eén keer per 3 weken moeten 2 of 3 explorers zelf een programma maken en 13 maart waren Ellen, Jeffrey en Sam aan de beurt. Ze hebben het sms spel voorbereid. Er worden 3 groepjes gemaakt en die gaan erop uit om opdrachten te doen. Dit keer deed de leiding mee aan de opdrachten in plaats van de opdrachten te geven. Erg leuk om een keer te zien hoe dit eraan toe gaat en hoe fanatiek iedereen meedoet.

Ook worden er veel opdrachten verzameld en vervolgens op het juiste moment uitgevoerd. De leiding was altijd in de veronderstelling dat men eerst één opdracht afmaakte en vervolgens om een andere opdracht vraagt. Niet dus. Ook wordt er vaak handig gebruik gemaakt van internet, social media en worden bepaalde zaken in scene gezet. Maar wel hartstikke leuk.

Voor de opkomst van 20 maart had Petra wilgentenen geregeld en hebben we met man en macht een wilgentenen hut in elkaar gezet. Eerst een paar voorbeelden bekeken en vervolgens zijn er met de grondboor mooie gaten gemaakt en na enig nadenken is er een mooie wilgentenenhut gekomen. De takken zijn allemaal gesorteerd en er werd gekeken welke combinaties lang genoeg waren en natuurlijk zijn ze allemaal schuin afgezaagd om de kans dat ze weer gaan bloeien zo groot mogelijk te maken.

Aan het eind nog flink wat emmers water erbij en nu maar hopen dat ze weer gaan uitlopen. Iedereen is erg trots op het resultaat.

smsgame01.jpg
smsgame02.jpg
smsgame03.jpg
smsgame04.jpg
smsgame05.jpg
wilgen-tenen-hut01.jpg
wilgen-tenen-hut02.jpg
wilgen-tenen-hut03.jpg
wilgen-tenen-hut04.jpg
wilgen-tenen-hut05.jpg
wilgen-tenen-hut06.jpg
wilgen-tenen-hut07.jpg
wilgen-tenen-hut08.jpg
wilgen-tenen-hut09.jpg
wilgen-tenen-hut10.jpg
wilgen-tenen-hut11.jpg

back top