Smokkeltocht Poona

Dit jaar bestaat de Gaanderense BadmintonClub POONA 40 jaar en natuurlijk moest dit groots gevierd worden. Jaarlijks was er al een feestavond maar met dit jubileum wilde men wat anders. Via via had men gehoord dat er bij de scouting wel eens jachtdroppingen werden georganiseerd. En dus werd er contact gezocht met onze vereniging. 

Natuurlijk waren we wel bekend met dit fenomeen, maar voor een badmintonclub...?? Na een rondje binnen de vereniging, was er direct een groepje enthousiastelingen, welke hier voor wilde gaan. Er werden een paar avonden belegd, waarin onderling en met POONA goed is overlegd, en werd inmiddels de jachtdropping omgedoopt naar een “smokkeltocht”.

8 Februari was het dan zover. De POONA-leden werden verwelkomd met een kopje koffie of thee met een lekkere plak krentenwegge. Vervolgens heeft Thijs een kleine uitleg gegeven over de smokkeltocht en konden de groepen één voor één vertrekken. Elke groep kreeg een tas met een aantal lekkernijen mee welke gesmokkeld moesten worden. Dit natuurlijk zonder gepakt te worden door onze “Veldwachters” want dan zou een deel van de smokkelwaar ingeleverd moeten worden.

Onderweg was er nog even een “buutvrij-plek”, waar men even op adem kon komen en een drankje kon nuttigen. Halverwege de avond was er nog even paniek in de hut. Er was een waterleiding gesprongen, waardoor de gehele keuken blank stond. Gelukkig waren Petra en Mieke zo attent om direct de hoofdkraan dicht te draaien. Hierna direct Marc gebeld en gelukkig had hij alles weer snel opgelost. Nam niet weg dat de eerste mensen die binnen kwamen, even geen gebruik konden maken van het toilet. Erg vervelend, maar niets aan te doen.

Langzaamaan kwamen ook de rest van de groepen binnen en stond voor iedereen een warme kop erwtensoep klaar met roggebrood met spek. Voor wie geen erwtensoep lustte stond tomatensoep klaar (helaas een beetje te weinig). Inmiddels konden wij de smokkelwaar gaan tellen om een winnaar aan te wijzen. Emiel had een mooie trofee gemaakt, welke samen met de door POONA meegebrachte prijzen, uiteindelijk aan de winnaar uitgereikt konden worden.

Om alles toch nog even goed af te sluiten moest een en ander natuurlijk nog even nabesproken worden (onder het genot van een drankje) waarna er toch echt een eind aan de avond kwam. Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij wij veel positieve reacties mochten ontvangen van de POONA-leden. Maar ook voor ons was het een gezellige avond en bleek maar weer dat het hier niet alleen om een groep gaat die goed kan “ouwehoeren”, maar ook daadwerkelijk iets op poten kan zetten! Iedereen die geholpen heeft, ontzettend bedankt!

 

PoonaSmokkeltocht1.jpg
PoonaSmokkeltocht10.jpg
PoonaSmokkeltocht11.jpg
PoonaSmokkeltocht12.jpg
PoonaSmokkeltocht13.jpg
PoonaSmokkeltocht2.jpg
PoonaSmokkeltocht3.jpg
PoonaSmokkeltocht4.jpg
PoonaSmokkeltocht5.jpg
PoonaSmokkeltocht6.jpg
PoonaSmokkeltocht7.jpg
PoonaSmokkeltocht8.jpg
PoonaSmokkeltocht9.jpg

back top