Scoutskamp 29 november

29 november 2013 was het dan eindelijk weer zo ver, na tijden zonder eigen kamp, hadden de Scouts een eigen weekendkamp.

Vrijdag de 29e begonnen we om 19:00u met 18 Scouts met het opzetten van 4 patrouilletenten. Dit ging sneller dan dat de leiding had verwacht, dus daarna even een klein spelletje gedaan. Ondertussen was Mike ook op het kamp aangekomen; hij had eerst nog kaartjes voor een wedstrijd van de Graafschap.

Iedereen compleet, dus het avondspel kon van start gaan. We hadden de Stam gevraagd ons te helpen met een Jachtdropping. Hierbij moeten de Scouts 's nachts een route lopen, maar er tegelijk voor zorgen dat ze niet door voorbijgangers gezien werden. Want de Stam en leiding reed rond, op zoek naar hen. Dat verstoppen mag creatief: in de berm, plat in een weiland, hoog in een boom, in een sloot, naast een waakhond, ... zolang je maar niet gevonden wordt door de jagers.

De Scouts probeerden zo weinig mogelijk gespot te worden, waar de leiding en Stam de Scouts zo veel mogelijk probeerden te vinden.
Omdat we het briljante plan hadden opgevat om op het laatste moment de gebruikelijke route te verleggen, is er een misverstand verstaan bij de buurt. Hierdoor hebben wij tijdens het spel nog even contact gehad met de vriendelijke mensen van de politie. Zij begrepen dat we een spel aan het doen waren, en we hebben beloofd de volgende keer de buurt ook in te seinen. Spanning alom! :-)

Na de Jachtdropping hebben de Scouts eerst nog even lekker wat warme chocolademelk gedronken, voordat ze naar hun tent gingen. Schijnbaar niet om te slapen, want de hele nacht bleef het onrustig. Nu is een eerste nacht op een kamp altijd spannend en slapen ze weinig, maar de volgende dag gaan het programma gewoon door.

Zaterdagochtend zouden we een 20e Scout verwelkomen, maar helaas kregen we vrijdag avond te horen dat Tassilo ongelukkig ten val was gekomen en daarom helaas niet mee kon.

Omdat de Welpen en Bevers een sinterklaasopkomst hadden, en vanaf 10:00u het gebouw nodig hadden, zijn we met de Scouts een speurtocht met routetechnieken gaan lopen. Er waren 7 posten gemaakt in Gaanderen, welke ze met verschillende routetechnieken konden vinden. 3 patrouilles begonnen ieder op een andere post. Al gauw bleek dat er door de leiding een foutje was gemaakt, waardoor er 1 patrouille was die een leidingboekje mee had gekregen. In dit leidingboekje staan namelijk de straatnamen van de posten vermeld, waardoor zij rechtstreeks naar de posten konden lopen zonder de technieken te hoeven doen. De 2e groep liep zonder problemen, enkel de 3e groep was in de buurt van de Wrange uitgekomen terwijl alle posten in een straal van 2km rondom ons gebouw lagen.

Bij terugkomst op het gebouw hebben we lekker een broodje met knakworst gegeten, waarna we met de hele groep zijn gaan zwemmen bij Bahia. Daar zijn we om 14:00u aangekomen en we hebben lekker gezwommen tot 17:00u. Terug op het gebouw stond er lekker patat met frikandellen en hamburgers klaar om gegeten te worden en weer helemaal op krachten te komen. Die krachten hadden ze namelijk rond 20:00u weer hard nodig!

Verdeeld over 2 groepen zijn de Scouts een eind weg gedropt. De ene groep tussen Rafelder en Varsselder, de 2e groep tussen de Slangeburg en Westendorp. Schijnbaar was het niet ver genoeg, want beide groepen waren binnen 2 uur weer terug op het gebouw!

Even lekker opwarmen met warme chocolademelk en een spelletje dweilhockey in de zaal. 2 Scouts werden rond 23:30u opgehaald, zodat ze niet te moe waren voor de Sinterklaasviering die ze op zondag zouden hebben. Alles is gelukt, behalve het "niet te moe zijn" :-) De rest van de Scouts zijn tegen 00:00u gaan slapen, en wonder boven wonder was het heel erg snel stil! Het nachtelijk hertjes voeren bij koekendaal zat er helaas (waarschijnlijk meer voor de leiding) dus niet meer in.

Zondagochtend tegen 09:00u ontbijten en daarna gelijk de tenten leeghalen en het grondzeil schoonmaken. Een tweetal tenten waren al vroeger wakker en hadden dit voor het ontbijt al geregeld. Goed bezig!
Om niet de hele ochtend met de tenten bezig te zijn en om de tenten een beetje te kunnen laten drogen zijn we met z'n allen nog even naar Koekendaal geweest. Even lekker spelen, ontspannen, en de energie opladen. De hertjes waren niet te vinden dus het hertjes voeren zat er weer niet in. Bij terugkomst op het gebouw is er door de leiding een lekker soepje gemaakt,. De Scouts zijn verder gegaan met het opruimen van de tenten. Deze zijn in de kleine zaal opgehangen, om verder te kunnen drogen. Al met al waren we precies om 14:00 uur klaar voor de afsluiting.

Moe maar voldaan werden de Scouts door hun ouders opgehaald.
We kijken met z'n allen terug op een druk maar leuk weekendje. Hopelijk doen we er snel weer éen!

 

20131129_-_scoutskamp_-_jachtdropping-001.jpg
20131129_-_scoutskamp_-_jachtdropping-04995.jpg
20131129_-_scoutskamp_-_jachtdropping-04997.jpg
20131129_-_scoutskamp_-_jachtdropping-04998.jpg
20131129_-_scoutskamp_-_jachtdropping-05003.jpg
20131129_-_scoutskamp_-_jachtdropping-05001.jpg

back top