Pionieren met de welpen

 De welpen hebben zaterdag 28 maart geoefend met knopen en pionieren. In verband met de klussendag zijn we begonnen met knopen in de speeltuin. De pioniertouwen werden te voorschijn gehaald en de blaadjes met de knopen werden uitgedeeld.

08.04.2015 19:12:34

Na een snelle uitleg van de leiding en wat persoonlijke hulp werden de knopen één voor één behandeld. De welpen kunnen nu de platte knoop, de achtknoop en sommigen ook de schootsteek. Voor Mees en Daniël lag de uitdaging vooral in het met de ogen dicht kunnen leggen van de knopen, wat ze ook snel onder de knie hadden.

De speeltoestellen boden een mooie plek om de mastworp op te oefenen. Al snel werd de speeltuin te klein en zijn we verhuisd naar de oprit. De pionierpalen werden opgehaald en iedereen kreeg er één overhandigd. Het hek was een mooie horizontale balk om de pionierpaal aan vast te maken. Door middel van een mastworp en een kruissjorring zaten de meeste balken zo goed als vast.

Ten slotte mocht iedereen zijn eigen touw weer opbossen en werden de palen twee aan twee teruggebracht en veilig opgeborgen.

Kortom de welpen beheersen nu verschillende knopen en waarschijnlijk is thuis geen snoer meer veilig!

back top