Paintballen

 Om het jaar af te sluiten had Thijs het geniale idee om met zijn allen als Rowans het jaar af te sluiten met Paintball. Ook hebben we Patrick, Michiel en Harm erbij gesprokkeld om ze eens flink op ons te laten afreageren.

 Afgelopen zaterdag, 6 juli, was het zover, we zijn wezen Paintballen in de oude gevangenis in Zutphen, natuurlijk de ideale locatie voor Paintball. Zo kunnen we ook allemaal een keer de gevangenis van binnen bekijken.

Eenmaal aangekomen moesten we gelijk omkleden, want we waren iets aan de late kant. Snel legde de instructeur uit hoe het in zijn werk ging en al snel hadden we een overall aan, een helm om je gezicht te bedekken en natuurlijk het belangrijkste, een wapen.

Gelijk gingen we door naar het eerste slagveld. We werden eerst ingedeeld in groepen, daarna werden er diverse films nagespeeld, zodat er ook een SWAT-team voorbij kwam. Elke keer waren de groepen in andere samenstellingen, zodat je iedereen ook te grazen kon nemen. Als je geraakt werd moest je dit aangeven door je wapen en je handen omhoog te houden. Je kon dan het veld uitlopen, hoewel het eerste potje dit natuurlijk een makkelijk doelwit was.

Sommigen negeerden deze regel, waardoor ze meerdere keren per potje geraakt konden worden. Als je op 3 vingers geraakt wordt heb je namelijk nog steeds 7 vingers over. (Tenzij het een loden kogel was want dan zou het binnen een kwartier met je afgelopen zijn, aldus de begeleider van het spel.) Ik zal geen namen noemen, maar laat ik het de fanatiekeling noemen (kuch Sander).

Het seingeluid van het raken was wel het leukste, want je kon flink geraakt worden, achter je oor bijvoorbeeld, wat volgens Sander en Jesse flink pijn kan doen. Terwijl iedereen van team rood al beneden was en er alleen nog 2 man van geel in het veld waren bleef er geschoten worden. Ze waren blijkbaar elkaar af aan het schieten. Ook kan het alleen Michiel geweest zijn die met zijn paintballetjes alle schakelaars om aan het zetten was en het effect op het plafond en de TL-balken aan het bekijken was. 

Na iedereen een keer geraakt te hebben zijn we huiswaarts gegaan en hebben we om de dag compleet te maken afgesloten met een barbecue, wat vervelend. Daar had niemand een hekel aan.

Dit was het eind van waarschijnlijk ons laatste jaar als Rowans, de meeste van ons gaan verder als leiding. De rest zal vrijdagavond nog fungeren als Stam. Maar wees niet getreurd, we blijven scouting trouw, en zullen oa. bij groepsactiviteiten zeker aanwezig zijn!

back top