Opkomsten afgelopen weken

Het is een beetje stil op de website met informatie over de Explorers. Dit houdt niet in dat we niets gedaan hebben de laatste tijd, maar komt omdat we gewoon vergeten zijn om dit te plaatsen. Daarom hieronder in het kort wat we de afgelopen opkomsten voor de Explores gedaan hebben.

Ik hou van Holland
Op 21 november 2013 hebben Jeffrey en Roel zich enorm uitgesloofd en hebben we een heus 'Ik hou van Holland' programma gehad. Geheel in de trend van het programma op tv, hebben 2 teams het tegen elkaar opgenomen met Hollandsche spelletjes.

Alle spelen waren goed voorbereid en ik heb begrepen dat de families thuis de hele week aan het oefenen zijn geweest om uit te testen of alles klopte. We hebben een doldwaze avond gehad en weten nu weer dat onze topografische kennis matig is, Herman van Veen geliefde Hollandse liedjes maakt en dat een stoelendans erg leuk en vooral spannend is.  

Sinterklaas
Elk jaar wordt er weer traditioneel het Sinterklaas dobbelspel gespeeld, zo ook dit jaar. Er zijn een 20-tal cadeautjes gekocht en iedereen verzint één of meerdere gedichten voor bij een cadeautjes. Vervolgens gaan we om de beurt dobbelen en wie een vooraf afgesproken cijfer gooit (bijv een 4) die mag een cadeautje uitkiezen en het gedicht voorlezen. Er zitten elk jaar hilarische gedichten tussen en onder het genot van warme chocomelk, pepernoten en speculaas hebben we een geweldig avondje Sinterklaas.

Echte trommel maken
We zagen ergens op internet dat je zelf trommel kan maken. En dan echte trommels op de ouderwetse manier. En vroeger gebeurde alles op natuurlijke wijze, dus dat hebben we ook gedaan, trommels maken met varkensblazen. Petra heeft hier bijzonder haar best voor gedaan en via een slachter in Zelhem een heleboel varkensblazen geregeld en samen met haar dochter al schoongemaakt. 

Toen we vertelden wat het programma was moesten onze zo stoere Explorers wel even slikken. Zeker toen ze de emmer met varkensblazen erin zagen werd het een aantal bijna teveel. De reacties waren gelijk van dat ga ik niet doen en van afgrijzen.  Maar toen uiteindelijk Jeffrey het voortouw nam en met een varkensblaas aan het spelen ging was het ijs gebroken en wilde nagenoeg iedereen toch wel een trommel maken. Ook onze explorer meiden deden na wat gegiechel en gegil dapper mee.

Het resultaat mag er zijn, iedereen heeft een aardige trommel gemaakt. Alleen werd het trommel maken ons door onze scouting collega's niet geheel in dank afgenomen, het drogen van de (varkensblazen)trommels geeft namelijk een aardig indringende geur af. Maar ach na 2 weken was iedereen daar wel aan gewend....

Zwemmen bij Bahia
Het blijkt dat we aardig wat tradities bij de Explorers hebben. Eén daarvan is het zwemmen bij Bahia in Bocholt (DE). Dit tropische zwemparadijs is zekere op de donderdagavond zeer geschikt voor ons groepje Explorers en erg in trek. Iedereen (ok, behalve Dennis) was keurig om 18.00 uur aanwezig bij ons gebouw en we konden redelijk op tijd (nadat Dennis er was) vertrekken.

Erg plezierig daar bij Bahia en ze denken ook echt met je mee. Als we nl. 10 minuten zouden wachten dan was er happy hour en dat scheelde weer aardig in de kosten. En ook de Explorers kregen allemaal extra korting omdat ze scholier zijn en we kregen ook nog een gecombineerde familie entree prijs. Het zwemmen was heerlijk en de 2 uur vlogen om.

Spooktocht
Anouk en Esmy hebben zich enorm uitgesloofd om een geweldige spooktocht te organiseren. Ze hebben enorm veel mensen (Ouders, Stam, Roverscouts en Leiding) opgetrommeld die allemaal hielpen om onze stoer Explorers een beetje angst aan te jagen bij het voltooien van een speurtocht. Het begon in het scouting gebouw met een griezel/horror film van 20 minuten (ik geloof dat de organisatie de film zelf zo eng vond dat ze deze niet eens hebben afgekeken) en daarna werden er groepjes aangewezen door een figuur in een monnikspij. Zo'n groepje moest een speurtocht doen en tijdens die tocht gebeurden er 'enge' dingen. Gemaskerde figuren kwamen met kapmessen op je af, explosieven werden in het bos afgestoken, ze werden van achteren aangevallen, enge verhalen werden verteld bij kaars en maanlicht en nog veel meer. 

Na afloop was iedereen zeer enthousiast. De Explorers, maar ook de organisatie en de mensen die hielpen vonden het geweldig. 

Proeverij
Alweer een blijvertje is de proeverij. We hebben dit nu al een keer of drie gedaan en het blijft erg leuk. We halen een aantal producten bij de supermarkten en de explorers zijn het testpaneel en zo kijken we naar de producten en beoordelen deze op een aantal aspecten (kleur, smaak, vorm, geur, massa, etc.) en geven hier punten voor.

Dit keer hadden we de volgende producten gekozen:

  • Pizza (salami)
  • Jus d'orange
  • Hazelnoot pasta
  • Tomatensoep
  • Gevulde koeken

De leiding was druk bezig om alle producten in apart genummerde bekertjes te doen en dit voor 2 groepen, zodat men niet met elkaar kan overleggen. Logistiek best wel een opgave, zeker ook omdat we de pizza's en tomatensoep moesten opwarmen. Maar uiteindelijk wel weer gelukt. En zoals bij zovele testen kwamen ook bij ons de Lidl producten als lekkerste uit de bus. Maar daar hebben we een goede verklaring voor, 90% van de Explorers bleken veel Lidl producten te krijgen thuis. En ja wat je gewend bent vind je lekker...

Helaas hebben we niet van alles foto's, als jullie foto's van onze activiteiten hebben, mail die dan ff. Ze worden dan zo snel mogelijk hier geplaatst.

back top