Kratvolleybal

 Nu het er op Roland Garros heftig aan toe gaat en ook het EK gestart is wordt het tijd voor het enige echte stoere spel met ballen in de achterhoek. Het eerste potje kratvolleybal van 2012 was op 8 juni dan ook een feit.

 De bierkratten werden uit de keuken getrokken en een bal was ook snel gesprokkeld bij de scouts. Een net over de breedte van het veld en een paar wegwerkborden maakte het speelveld op de welbekende scoutingmanier compleet.

Voor wie niet bekend is met het spel een korte uitleg: de bedoeling is om de bal over het net bij de tegenstander te krijgen door met het lege bierkrat de bal zo lomp mogelijk weg te jengelen. 1 keer stuiteren mag en 2 keer overspelen ook. Het lijkt dus een beetje op tennis gecombineerd met volleybal maar dan, op de mooie dames na, een stuk spectaculairder.

Er komt, naast lompheid, ook een hoop techniek bij kijken. Het is namelijk erg belangrijk hoe je het krat vasthoudt. Al snel kwamen we erachter dat onze lompheid overtroffen kan worden door de mannen met baarden die ook van hun agressie af moesten. Een autootje werd dan ook heel snel van het veld gehaald. Na een uurtje onbesuisd doorhouwen hield de zon het voor gezien. Eindelijk werd het tijd om voor een paar extra kratten te zorgen.

Hopelijk snel een nieuw stukje over onze paintballavonturen in de gevangenis!
De Rowans

back top