Kerstviering Scouting Gaanderen 2009

Scouting Gaanderen was afgelopen vrijdag helemaal in het thema van kerst. Alleen was mede door de recessie het gebouw helemaal niet versierd, hoe gaan we dit oplossen? 

 Gelukkig door de hulp van ouders en esta`s konden we door te handelen allemaal kerstbomen versieren. De esta`s moesten bij verschillende handelsposten spullen duur verkopen en weer kerstversiering heel goedkoop inkopen. Wie heeft er aan het einde de meeste versiering?

Vervolgens was er in de grote zaal een reusachtige studio gebouwd. Hierin was er een kerst disco maar ook de Ardennen film 2009! Velen hebben hier liggen gieren, lachen en brullen om deze spectaculaire film! Na de film kon iedereen met heerlijke glühwein, koffie, thee en warme chocolade melk heerlijk bij het warme vuur staan. Ondanks de kou en de sneeuw die er viel was het tot nu toe allemaal al super geslaagd.

Nu was het tijd voor de scouts en explorers, ze kregen te horen dat ze een tocht moesten gaan lopen. Ook alle ouders mochten mee. Iedereen ging in groepjes van 4 mensen een route lopen. Dit was een stuk via een kaart maar ook een stuk via kaarsjes die in het bos stonden. Met bellen, grafkisten, vuren, rook, spoken en kettingzagen kon je dit alles zeker wel een politiek verantwoorde tocht oftewel verassingstocht of spooktocht noemen.

Na afloop van de tocht was er nog veel gezelligheid bij het vuur, iedereen heeft gezellig gebabbeld en bijgepraat. Een goede afsluiting van 2009 dus!

Voor allen, fijne kerstdagen en een voorspoedig en gelukkig nieuw jaar en tot ziens in 2010!

Scouting Gaanderen

back top