Jachtdropping Extreem

 Na vorige week zelf gejaagd te hebben op scouts tijdens een jachtdropping werd het hoog tijd voor ons als rowans om eens zelf opgejaagd te worden. Scouting de Veste in Hasselt organiseerde een greppeltocht waar wij al een tijdje erg naar hebben uitgekeken. Deze greppeltocht houdt in dat je in groepjes een route moet lopen die beschreven met behulp van o.a. kompas aanwijzingen. Onderweg mag je niet gezien worden door de jagers. Bij elke auto, brommer of fietser duik je dus weg in de dichtsbijzijnde greppel. Een pittige opgave bij een gevoelstemperatuur van -20!

 Natuurlijk was het in het begin wel weer even wennen om tussen allemaal andere scouting uniformen te staan, maar tijdens de tocht vonden we onze weg snel genoeg. Nouja, een kompas bleek toch wel weer even wennen na jaren verwend te zijn met allerlei luxe navigatiesystemen. Na niet meer op één hand te kunnen tellen hoe vaak we verkeerd waren gelopen, kwamen we alsnog bij de eerste post uit. Hierbij was er vanaf de dijk een zeepbaan aangelegd. Daar gingen de groepjes op een zo’n leuk mogelijke manier met een bootje vanaf. Met deze temperaturen en harde wind natuurlijk al best koud.

Toen het bootje door het vorige groepje lek was gegaan, stond er ons een flinke uitdaging te wachten. Tijd om onze troef in te zetten. Jesse begon al met zijn handschoenen uit te doen, want een zeepbaan is natuurlijk ook niet bedoeld om met een bootje vanaf te gaan. Voor de volle tien punten gaat Jesse dus gewoon buikschuiven in z`n boxer!

De tocht ging ijskoud verder en onderweg waren er nog een paar erg leuke posten. Vooral de tokkelbaan was mooi opgezet! Een paar hamburgers waren dan ook erg lekker na deze zware klim. Ook kwamen we erachter dat je aan twee in elkaar gevouwen telefoonboeken met gemak met zijn drieën kunt hangen.

Gelukkig kwam het warme Hasselt al weer snel in zicht. Nog steeds is het de jagers uit Hasselt niet gelukt om een van onze groepen te vinden. Eenmaal in weer in het scoutinggebouw konden we eindelijk laten zien waar wij als Achterhoekers echt goed in zijn namelijk een jachtdropping lopen.

Nadat alle groepjes binnen waren werd het tijd voor de prijsuitreiking. Als verrassing werd onze groep ook nog geroemd, vooral Jesse zijn buikschuifactie heeft ervoor gezorgd dat groepje 2 van Scoga met de eerste prijs is gaan lopen. Onder het genot van Andrea Bocelli als wekker, kwamen we erachter dat we de tent slechts een uurtje nuttig hebben kunnen gebruiken. Gelukkig was er een prima ontbijt en al snel werd het tijd om vol trots de prijzenkast in het clubhuis aan te vullen met de eerste prijs. Volgend jaar gaan we weer meedoen om hopelijk weer met de eerste prijs naar huis te kunnen gaan.

Namens Scoga Gaanderen: Scouting de Veste bedankt en tot volgend jaar!

 

greppeltocht1.jpg
greppeltocht2.jpg
greppeltocht3.jpg
greppeltocht4.jpg

back top