Insigne spoorzoeken

 De welpen hebben de afgelopen weken gewerkt aan het insigne spoorzoeken. Aan het begin van het jaar hebben we al geleerd hoe we zelf een kompas konden maken en nu hebben we onze speurtochtenkennis bijgespijkerd.

Na wat uitleg en opfrissing over verschillende speurtochten, zoals een oogjesroute, kruispuntenroute en de verschillende windrichtingen leken alle welpen het te begrijpen.

We zijn begonnen met het maken van een speurtocht voor elkaar. Dit keer zijn we gewapend met kompas en een notitieblokje op pad gegaan. Elk groepje heeft een tochtje gemaakt waarbij de een wat moeilijker, langer of gecompliceerder was dan de andere.

Een groep had met het kompas niet genoeg aan alleen noord, zuid, oost en west waarna de graden er al bijgepakt werden. Hierbij ga je eigenlijk kompasschieten door het kompas op het noorden te leggen en vervolgens te lopen in de richting van het aantal graden (een cirkel (kompas) heeft 360°).

De week erop bleek dat het uitzetten van een tocht toch makkelijker is dan het juist lopen aan de hand van andermans aanwijzingen. Uiteindelijk kwam iedereen weer aan bij het gebouw en hebben we nog even gespeeld in de speeltuin.

Als laatste, om het insigne te bemachtigen, hebben we een plattegrond van het scoutinggebouw gemaakt en wat spelletjes gedaan om onze speurkennis te testen en weer op te frissen.

Uiteindelijk heeft iedereen zijn/haar insigne spoorzoeken behaald!

back top