In het weekend van 25 en 26 maart hebben de esta’s een kamp gehad in het clubhuis

We kregen bezoek van een vreemde man, Grodo. Hij kwam helemaal uit Questerterp naar ons toe om te vragen of we konden helpen. Gwendolyne, de dochter van graaf Melchior was namelijk ontvoerd door Brutax, een draak. Questerterp is een dorpje in Estaland, Grodo had wel 14 dagen moeten lopen.

De esta’s wilden wel proberen of ze konden helpen. Gewapend met scharen en plakband werden van grote kartonnen dozen echte esta-mobielen gemaakt, zodat we niet hoefden te lopen.

Na het middageten waren er allerlei spelletjes om te kijken of we dapper en sterk genoeg waren: knuppelslaan, ringsteken, kastelen omgooien en steile wanden beklimmen, om maar wat te noemen. Dat zat wel goed, iedereen slaagde ruim voor de tests! De esta’s maakten zelf ook nog een echte fietscrossbaan op het terrein. Voor het eten werd er nog even een kampvuur gemaakt.

Na de macaroni was er een quiz, waarmee gouden munten verdiend konden worden. Om 9 uur vertrokken we naar het bos, waar een goede fee woonde die meer wist over draken. Een spoor van lichtjes leidde ons naar de fee. Ze vertelde dat de draak een ei had gelegd en niet tegen kietelen kon. Bovendien was de draak in de rui, we konden zijn spoor dus makkelijk volgen. Maar waar de draak nu woonde, dat wist ze ook niet, dat zou ze uitzoeken en ons morgen laten weten. We waren allemaal best moe, de jongste esta’s sliepen al om half 11! De ouderen hielden het ook niet veel langer uit, om half 12 sliepen alle esta’s.

De volgende ochtend werden we om 8 uur wakker. Na het ontbijt klommen we op de fiets. Eerst werd op een schoolplein in de buurt een balspel gedaan, tot iemand een stuk van een puzzel vond.

We vonden nog meer puzzelstukken, het bleek een landkaart te zijn waar opstond waar de draak woonde! Dus fietsten we dwars door het bos naar de Koekendaal. Daar volgden we in kleine groepjes het spoor van de draak. We hielden contact met walkie-talkies, zodat iedereen wist wat er gebeurde. Toen we het kasteel van de draak vonden, lag hij tegen een toren te slapen. Voorzichtig slopen we naar de draak, en begonnen te kietelen. Na wat stuiptrekkingen viel de draak dood neer. In de toren zat Gwendolyne, met een drakenei en een schaal gouden munten. Ze was blij dat ze gered was.

Tijd voor een feestmaal: broodjes met warme worstjes, gekookte eieren en appels gingen er goed in. Nadat we teruggefietst waren naar het clubhuis werd het ei opengemaakt. Er zaten allemaal kleine draakjes in. Iedereen mocht er een mee naar huis nemen.

Het was een heel gezellig kamp!

Alle leiding, hulpouders en esta’s hartelijk dank voor het leuke weekend!

back top