Groepskamp Delft (zondag)

De ochtend wordt ruw verstoord door luidruchtige Esta’s die alweer over heel het terrein rennen.  

Iedereen ontwaakt en al moet het cafeïnegehalte opgeschroefd worden bij de leiding, het ontbijt wordt voorbereid, de BBQ aangestoken en de hamburgers en de frikadellen komen uit de diepvries en alle kinderen worden voorzien van een uitermate stevig ontbijt.

Ook deze morgen vermaken de kinderen zich hevig rondom het water en het kampvuur, het is voor hen een groot feest en het kan niet lang genoeg duren. Ondertussen pakken alle kids hun zooitje weer bij elkaar en de bus wordt weer tot aan het dak vol geladen en het gebouw wordt schoongemaakt, wat niet geheel overbodig is. Ondertussen worden de kids in groepen verdeeld en één voor één op pad gestuurd voor een wandeltocht door het centrum van Delft heen, ook dit valt bijzonder goed.

Delft blijkt een mooie stad waar veel te zien valt. Ruim twee uur lang zijn we verlost van alle drukte en kan er heel even dit weekend hard gewerkt worden, alles wordt ingepakt en schoon gemaakt.

Knakworsten worden in de pan gegooid, de limonade gekoeld en de zachte broodjes komen tevoorschijn. Dit alles wordt na de lange wandeltocht van harte in ontvangst genomen en bij het kampvuur naar binnen gewerkt.

De grote jongens houden zich rustig in de schaduw en klagen over hun verbrande benen, rug, buik, schouders en nek en houden zich rustig met een pak kaarten en een kop koffie.

Er worden insignes aangeschaft en deze worden bij aankomst in Gaanderen uitgedeeld aan alle kids. Enkele kinderen, die nog energie over hebben, maken nog heel even plezier en de rest ligt op apengapen en verlangen om het rustige leven thuis weer te hervatten.

We maken ons klaar voor de terugreis, het was een uitermate geslaagd weekend en hopen dat iedereen met plezier kan terugkijken op ons eerste groepskamp buiten de deur.
Wat ons betreft was Delft een groot succes!

De terugreis verloopt voorspoedig en ruim voor vijf uur arriveren de eerste auto's bij het clubgebouw. Na het gelukkige weerzien met hun ouders is het tijd voor wat voor sommige kinderen het hoogtepunt van het scoutingseizoen is. Jawel het overvliegen. Alle aanwezigen vormen een rij en enkele esta's worden naar de volgende groep gevlogen. Hierna stroomt het veld langzaam leeg en gaat iedereen naar huis.

De leiding ruimt nog de laatste zaken op en kijkt een beetje verdwaasd rond. Het geweldige weekend is echt om.

back top