Groepskamp Delft (zaterdag)

Delft ontwaakt inclusief alle kids van scouting Gaanderen. Heel langzaam komen we op gang, de leiding wordt wakker en de koffie pruttelt.

05.07.2009 18:24:51

Al snel bruist het van de activiteit in en rondom het gebouw, de kids vermaken zich met vlotten en een roeiboot die hier in de vijver liggen. Tussen neus en lippen wordt er ook even een boterhammetje naar binnen geschoven.

De mensen op de kant wachten geduldig tot het eerste kopje onder zal gaan, het duurt dan ook niet lang totdat het wachten beloond wordt. Roel bijt het spits af en gaat ook direct helemaal kopje onder. Het duurt ook niet lang voordat de volgende volgt en binnen een mum van tijd liggen rechts en links de kinderen in het water.

Tegen het eind van de ochtend arriveren de laatste mensen in Delft; Camille ,Victoria, Saphira en Charlotte komen een handje helpen. Vervolgens worden de lunchpakketjes gemaakt en bereiden we ons voor om ons programma te hervatten, alle kids worden weer in een auto gezet en we rijden richting strand, 's Gravenzande om precies te zijn.

We arriveren aan het begin van de middag en de zon schijnt volop, alle Esta’s worden voorzien van een “anti aanbaklaag” en vliegen de zee in, het is heerlijk en we hebben echt mazzel met het weer. Sommige mensen houden het wat rustiger en blijven op het droge, we vermaken ons prima en de tijd vliegt voorbij en voordat we het weten is het alweer bijna 16.00 uur.

Enkelen beginnen al wat te voelen en willen dan ook graag weg.
Heel rustig toeren we terug naar Delft om alle verloren energie aan te vullen met eten en drinken, de BBQ wordt aangemaakt en de productielijn wordt opgestart. De hamburgers vliegen de BBQ af en al snel is iedereen voorzien van een lekker avondmaal.

Hoe later het wordt, hoe meer mensen beginnen te klagen over een branderig gevoel op de rug, benen, schouders of andere plaatsen. Jeroen van de leiding voert samen met Thijs van de Rowans de lijst aan en zien er echt lekker gekleurd uit, de ouderen geven dus wel weer eens het goede voorbeeld.

Aan het begin van de avond gaan er nog een paar Scouts en Explorers op pad richting Hoek van Holland om daar nog een beetje rond te slenteren en de laatste zonnestralen op te pikken. Een late visser laat zijn vangst met trots zien aan onze jongens, een grote zeebaars en nadat de nodige mooie plaatjes geschoten zijn gaan ook zij weer richting Delft.

Zo komt er heel langzaam een einde aan de dag en nadat de kinderen zich nog een tijdje vermaakt hebben bij het kampvuur, is het tijd om alle vermoeide kids naar bed te sturen.
Als alle kids in bed liggen is het tijd voor de leiding om de dag te evalueren met een biertje erbij, al snel duiken ook zij de slaapzak in. Morgen weer een nieuwe en alweer de laatste dag.

back top