Esta Kamp 2009!

Mededeling voor alle ouders en Esta`s:
Er zijn zondag middag 5 spijkerbroeken gevonden!!! Mist u er een? Of kent u iemand die een spijkerbroek kwijt is? Mail dit naar
redactiescoganl of naar een van de Esta - leiding!

m.v.g. Esta leidingHet kamp:
Op 7-2-09 is het zover!!! We houden dan het Esta kamp!  Natuurlijk willen wij jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden van alle leuke dingen die er gebeuren op het kamp. Vanaf zaterdag 10 uur zullen wij hier live alle foto`s, wist je datjes, teksten en nog veel meer laten zien. Blijf kijken dus!  
We zien jullie dan!

Groetjes, De Esta Leiding

Op deze pagina plaatsen kinderen hun berichten en belevenissen! Dit wordt dus live erop gezet door de Esta`s!

Vrijdag 6 Februari 22:22
Het is zover! De voorbereidingen zijn begonnen! Met een brandend kampvuur, een premitief afdak en het ingekochte eten kan het kamp beginnen. De esta leiding: "We kunnen niet wachten om te beginnen, het beloofd een spectaculair kamp te worden."

Benieuwd over wat er allemaal te doen is of wil je het belangrijkste van het kamp weten?
Het thema! Wat is het thema van het kamp?
Kom kijken! Om 10:00 in het scouting gebouw.

Zaterdag 7 Februari 13:13
We hebben net een speurtocht gelopen met allemaal pijlen. De tocht die richting het Onland ging was een zeer leuke route, helaas dat het weer niet helemaal mee zat! Met druipende jassen, broeken en andere kledingstukken kwamen we groepje voor groepje aan. Snel omkleden en rustig even genieten van Shrek 2! Kopje heerlijke warme thee en een plakje ontbijtkoek en het is een geslaagde morgen! Met het thema regenboog gaat het zeker een geslaagd kamp worden! Nu het weer nog!

Zaterdag 7 Februari 17:07
Na het afkijken van de leuke film shrek 2, zijn we super leuke spellen gaan spelen. Van strijkkralen tot cake bakken en van stoepkrijten tot kleuren. Ook schminken, twister, domino en het versieren van jam potjes waren er aanwezig! Helaas moesten we dit alles binnen doen vanwege het slechte weer. Ook lopen alle kinderen nu met sjaaltjes, een grote verassing van de Esta leiding. Elke groep heeft nou zijn eigen kleur das. Na het opruimen van alle spellen konden alle kinderen beginnen met het opmaken van de bedden. Nu is er een rust uur en wordt er heerlijk eten gekookt. Benieuwd wat we eten? Dat horen we straks!


Zie hieronder voor de reactie van de kinderen:

Tassilo: "Er kwam een paarse meneer, ik vond dit erg grappig! Hij zei dat hij zijn vriendinnetje kwijt was en dat wij een speurtocht moesten gaan doen. In de speurtocht werden we kleddernat dus toen we terugkwamen moesten we allemaal droge kleren aantrekken. Nadat we droge kleren aanhadden gingen we film kijken en spelletjes spelen. Daarna moesten we onze bedden opmaken en zometeen gaan we eten. Ik ben nu een boekje aan het lezen, en er vragen veel kinderen of ze mijn boekje mogen lezen. Ik ga na mijn reactie weer verder lezen als het mag."

Erik en Eugene: "We vinden het kamp heel leuk omdat kampen altijd zo gezellig zijn. Wat we niet leuk vinden is het afwassen, vegen en het slechte weer. Het aller leukste vonden wij allebei de speurtocht omdat deze door een natuurgebied ging waar we nog niet vaak waren geweest. Er waren leuke spelletjes in de speurtocht maar het leukste spel vonden de eerste. Hierbij gingen wij met super lange rietjes water naar de overkant brengen. Zometeen gaan we eten, we vinden dit leuk omdat we super veel honger hebben."

Zaterdag 7 Februari 19:14
We hebben net macaroni gegeten, het was erg lekker en straks gaan we een leuke speurtocht doen, maar eerst hebben we een "rust-uurtje".

Zaterdag 7 februari 23:17
We zijn net met alle kinderen naar het Ferro bos geweest, en hier moesten we een super leuke tocht lopen. Het was de bedoeling dat de kinderen per groepje lichtjes moesten volgen, eerst waren het lichtstaafjes en dieper in het bos werden het waxinelichtjes in potjes! De route eindigde in een holle boom, waarin 3 flessen verf zaten! Geel, groen en blauw zijn nu ook aanwezig bij onze verzameling van de regenboog. Nu maar hopen dat het helemaal goed komt met Violet! Na de tocht hebben we gezellig buiten bij het kampvuur gezeten, ondanks de kou werd het zeer gezellig. Met een spannend verhaal was het plaatje helemaal compleet! Daarna zijn de jonge kinderen van onder de 10 jaar om 22:00 uur naar bed gegaan en de andere kinderen  van 10 en ouder zijn om 23:00 naar bed gegaan. Ze slapen nog niet allemaal maar dat gebeurt nog wel.
Het was een lange dag, maar het was erg gezellig! Nu maar afwachten hoe het morgen gaat aflopen...

De foto's


Zondag 8 Februari 8:49
Vanmorgen werden de eerste kinderen rond half 8 wakker, uitslapen zat er dus niet echt in! Alle kinderen gingen kaarten, lezen of andere bezigheden doen zolang ze maar stil waren zodat de rest nog even kon uitslapen. Nadat de leiding en de kinderen ook eenmaal wakker waren konden de kinderen beginnen met het aankleden, wassen en het opruimen van de spullen. Lekker ontbijten maakt het weer helemaal goed ondanks de ijzige kou buiten.

Zondag 8 Februari 16:00
Na het ontbijt hebben we de afwas gedaan en zijn we naar het  bos gegaan om puzzelstukken te verzamelen, want violet kwam er ineens aan toen we haar riepen! Ze zei dat ze van de regenboog was gevallen en allemaal stukken zag liggen in het bos.

Met een kleine speurtocht liepen we richten het bos bij de Wis en Wierig, hier mochten de kinderen in tweetallen, èèn puzzelstuk zoeken. Toen alle stukken er waren konden we terug naar het gebouw en de puzzel gaan maken. Er stond een plaatje op van de regenboog, met een pot van goud eronder! Op de achterkant stond dat we naar een ander bos moesten en dat we moesten zoeken onder aan de bult! Dit deden we, door naar het Ferro-bos te gaan en hier de pot met goud te zoeken. Deze vonden we niet maar wel een kistje met bonnen! Het bleek een ruilspel te zijn, elke gesmokkelde bon is geldig voor 1 gouden munt!

Na een paar minuten spelen gingen we terug naar het gebouw, hier lekker koffie, thee en ranja gedronken met de ouders en daarna alle munten verdeeld. Spullen, muffins, tekeningen en alle andere spullen mee en de kinderen konden naar huis! Het kamp was helemaal geslaagd en dit komt natuurlijk ook door de Esta leiding die op dit moment erg goed 1 team vormt!

Om alles in 3 woorden samen te vatten:
HET WAS GESLAAGD!

Klik hier voor de foto's

back top