Ardennen kamp voorbereiding en 1e dag

Zo alle inkopen zijn gedaan en alle spullen uitgezocht. Wij zijn klaar voor het Ardennen kamp en we hebben er zijn in...

Maandag zijn Marion en Axel de hele dag in de weer geweest met allerlei inkopen. Naar Obelink om de kampeerspullen compleet te maken, Lidl was weer de hofleverancier voor eten, het Kruidvat handig met EHBO spullen en Peppelman heeft de tenten gerepareerd. Kortom een lange maar zeer nuttige dag.

Dinsdagavond was iedereen aanwezig om de spullen in te laden, natuurlijk met een volle maag. We weten het nu zeker, Aik is een keukenprinses, hij kan echt lekker koken. Michiel, Aik, Marion, Krijn, Harm en Axel wisten uiteindelijk alle spullen op de aanhangwagen en in de bus te krijgen. En nog kei netjes ook.

Woensdag was iedereen van de leiding er om stipt 9 uur. Glenn was goed bezig en had al koffie voor ons gezet. Vanaf 9.30 uur druppelde de kinderen langzaam binnen en begonnen we ons een beetje zorgen te maken of alles wel in de riante bus van Aik zou passen. Maar na enig getrek en geduw zat alles erin en vertrokken Aik en Axel zwaarbeladen net na 10.00 uur. Ardennen here we come.

De reis met het busje en aanhangenwagen verliep zeer voorspoedig, zij waren zelfs als eerste op campinginternational.be om ca. 14.30 uur. Na eerst het dorpje Bomal te hebben verkend besloten Aik en Axel om de spullen maar uit te pakken. Intussen waren de anderen in Sy de kinderen aan het droppen. Gezellig een wandelingetje van 11 km door woest en onbegaanbaar terrein. De kinderen waren ons dankbaar. Voortal toen het enorm begon te regenen na ongeveer 1 uur.

Ondertussen was alle leiding op het kampterrein aangekomen (behalve Michiel, die de 'toeristische' route had genomen) en hebben we de grote legertent opgezet en de spullen gesorteerd. Net nadat de legertent stond begon het flink te regenen.  En wat het ergste was, het wilde niet meer stoppen. Jawel hoor een deja vu met vorig jaar, toen hadden we ons portie nat wel gehad dachten we.

Om ca. 17.00 uur waren de scouts, die een kortere route liepen dan de explorers, en Michiel met een aantal scouts bij het kamp aangekomen. De scouts die hadden gelopen waren door en door nat, best wel zielig. Na een half uur beleden de explorers dat de ergens in het dorpje waren en hebben we de zieltjes maar opgehaald. Goh net een stel verdronken katjes en vreemd genoeg moest er niemand lachen. Ze waren echt kapot en doorweekt. We hebben Linda nog nooit zo chagrijnig gezien en zelf Patrick en Lars liepen te klagen.

Goed we hebben de kids maar niet meer de keukens laten opbouwen, maar ze hebben lekker gedouched en warme (en droge) kleren aangetrokken. Onderrtussen had de leiding met z'n allen macaroni gekookt en de kids werden een beetje in de watten gelegd. Met een volle buik en droog werd er zowaar weer gelachen. En zowaar stopte het om ca. 21.00 uur met regenen.

Na wat hout te hebben gescoord bij een vriendelijke dame (hoe weten de scouts) werd er een kampvuur gemaakt en zat de stemming er weer goed in. De ene helft zat rond het kampvuur en de andere helf deed mee aan het spel 'de weervolven van Wakkerdam'.

IMG_6344.JPG
IMG_6345.JPG
IMG_6348.JPG
IMG_6352.JPG
IMG_6354.JPG
IMG_6361.JPG
IMG_6362.JPG
IMG_6368.JPG
IMG_6369.JPG
IMG_6373.JPG
IMG_6375.JPG
IMG_6378.JPG
IMG_6382.JPG
IMG_6384.JPG
IMG_6386.JPG
IMG_6388.JPG
IMG_6393.JPG
IMG_6394.JPG

back top