Het is bijna zo ver

Ons Ardennenkamp vindt plaats van 3 tot en met 8 mei 2015. Wij zullen verblijven op het kampeerterrein van jeugdverblijf De Kluis in St.-Joris-Weert, België. Bekijk de website (www.hopper.be/nl/jeugdverblijf/de-kluis)

We gaan met een groep van 21 kinderen / jongeren; 15 Scouts, 6 Explorers en 4 Roverscouts. Als leiding gaan mee; Aik, Axel, Krijn, Marion, Michiel, Patrick en Rick. Ook dit jaar zullen er 2 Rowans zich aansluiten bij ons Ardennenkamp.

De kisten zijn gecontroleerd

 De kisten zijn afgelopen week door de leiding schoongemaakt, gecontroleerd en gerepareerd. De nodige boodschappen worden voor vertrek binnengehaald en dan zijn we klaar om naar België te vertrekken.

Ardennenkamp 2015, het begin(t)

Jawel het is weer zover, het Ardennenkamp van 2015 begint weer. Dit jaar weer eens naar Belgie, de bakermat van de Ardennen. Hoewel we gaan dit keer naar een plek onder Leuven, wat eigenlijk niet tot de Ardennen behoort, maar een kniesoor die hierop let.

Ardennenkamp 2015, zonnige dag 2

De scouts waren al vroeg wakker, ze waren al snel in de weer met het ontbijt. Een hele poos later komen de Explorers dan ook klagend uit hen bed, Jeffrey had heerlijk geslapen. In tegenstelling tot de rest, die last had van zijn gesnurk.

Ardennenkamp 2015, stormachtige dag 3

De regen van gisteren avond heeft nog een lange tijd aangehouden. Dit zorgde ervoor dat we weinig buiten konden zitten en wij ons moesten vermaken met spannende verhalen in de tent en een nieuw spel ‘Ligretto’ voor de meiden en Rick en Axel.

Ardennenkamp 2015, wisselvallige dag 4

Vanmorgen werd iedereen rond 10:15 uur rond het kampvuur verwacht. Ook deze ochtend was dit geen enkel probleem voor iedereen. Gelukkig was het afgelopen nacht wederom niet koud (maar wel droog en ontzettend winderig), dus iedereen had lekker geslapen.

Ardennenkamp 2015, mooie stad dag 5

De vermoeidheid begint toe te slaan zo aan het eind van de week. Om 8:30 uur was het hele kampterrein nog stil, iedereen leek nog te slapen. Heerlijk…. Nadat er door de Lijdingx gedoucht werd, kwamen ook de jongelui langzaam uit hun tent. Er werden weer heerlijke ontbijtjes gemaakt en langzaam werden de spullen gepakt.

Ardennenkamp 2015, laatste dag 6

De laatste dag alweer……
De Lijdingx hadden gisteren de verwachting uitgesproken dat er rond 8:00 uur opgestaan moest worden. Deze laatste dag bleken de Scouts toch al wat eerder wakker. Met de welbekende uitspraak van Roy “Überrasschung” werd het hele kampterrein wakker geschreeuwd. Bedankt Roy, iedereen is hiermee aangestoken.

back top