Airbornemars

 Zaterdag 7 september verzamelde iedereen zich om 10 uur bij het station voor de airbornemars. Victoria en Angelica liepen ook (weer) mee. Iedereen was mooi op tijd en kon even bijkletsen na de vakantie. Ook de scouts en de explorers die al wel begonnen waren :).

In de trein zocht iedereen zijn of haar plekje op en na een overstap op Arnhem Centraal kwamen we in Oosterbeek aan.

Bij het startterein kon iedereen nog even uitrusten in het zonnige gras. Roel, Jeffrey en Jelco kwamen al snel teruglopen met een verse hamburger. "Volgens traditie" zeiden ze zowat in koor.

Toen kon het lopen beginnen. Met zijn 24-en vertrokken we voor de 10 km. Enkele voor de eerste keer anderen al voor de zesde keer, Silke zelfs al voor de zevende. Met 2 welpen, 9 scouts, 7 explorers en 7 leiding sterk liepen we richting het defilé.

Het was een goed weer om te lopen. Niet te warm en zeker niet te koud. Tijdens het lopen hebben we verschillende monumenten gezien die herinneren aan de tweede wereldoorlog en wat er in Oosterbeek gebeurd is. 

Bijna aan het eind van de airbornemars, in de hoofdstraat van Oosterbeek, komen alle groepen, individuen en afstanden weer bij elkaar waardoor het een drukte van jewelste is. Natuurlijk ook erg gezellig, ook omdat daar heel veel toeschouwers verzameld zijn en alle terrasjes vol zitten.

De terugreis verliep vlot. De trein richting Winterswijk hebben we op het nippertje gehaald wat ons toch weer een halfuur wachten scheelde. Betekende wel dat we het eerste gedeelte van de reis moesten staan. Uiteindelijk toen iedereen een zitplek had werd het heel rumoerig en kon de gehele trein van ons genieten. 

Aangekomen in Gaanderen, even voor 6 uur, werd iedereen door de moeder van Ellen verwelkomd met een bloemetje.

Mocht je dit jaar niet meegelopen hebben, geef je volgend jaar dan zeker op. Het is een erg leuke ervaring die je eigenlijk niet wil missen. En we zijn het er allemaal over eens: 10 kilometer is niet eens zo heel ver!

 

Airborne13_1.jpg
Airborne13_10.jpg
Airborne13_11.jpg
Airborne13_12.jpg
Airborne13_13.jpg
Airborne13_14.jpg
Airborne13_15.jpg
Airborne13_16.jpg
Airborne13_2.jpg
Airborne13_3.jpg
Airborne13_4.jpg
Airborne13_5.jpg
Airborne13_6.jpg
Airborne13_7.jpg
Airborne13_8.jpg
Airborne13_9.jpg

back top