Donatie scouting Nederland

 Beste ouders en leden van Scouting Gaanderen,

Komende dagen krijgt u misschien van Scouting Nederland een verzoek in de bus om donateur te worden. Wij vinden dat Scouting Nederland goed werk verricht, zij hebben echter zonder toestemming ons ledenbestand gebruikt om u een donatie te vragen. Daar staan wij niet achter.

In de constructie die Scouting Nederland bedacht heeft, krijgt onze groep 25% van uw donatiebedrag. Het is nu al zo dat een groot gedeelte dat u betaald aan contributie, aan Scouting Nederland en aan de regio scouting afgedragen wordt.

Het vragen om een donatie is iets dat niet bij Scouting Gaanderen past. Wij bedelen nooit! Onze leiding en leden steken de handen uit de mouwen! Wij zijn dan ook zeer ontstemd dat Scouting Nederland geld bij de ouders van onze leden probeert los te peuteren zonder daar onze toestemming voor te vragen.

Wij willen u dan ook verzoeken geen gehoor te geven aan deze bedelbrief. Mocht u toch van uw geld af willen, dan staat het u altijd vrij een donatie aan onze clubkas te doen. Dit geld zal voor de volle 100% ten goede komen aan uw club en dus aan uw kinderen. Wij zullen u dan zeker berichten wat we met dat geld gaan doen.

Groetjes,

Camille Schellevis,

Voorzitter Scouting Gaanderen

back top